Balogh Gábor: „A diáksport lenne az egyik legnagyobb nyertese az atlétikai világbajnokság hazai rendezésének.”

A Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor is kiáll a 2023-as atlétikai világbajnokság hazai megrendezése mellett.

A Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó által indított közösségi kampányhoz már több mint húszezren csatlakoztak, köztük klasszis sportolók, közéleti személyiségek, a nemzet sportolói és több sportág hazai szövetsége egyaránt.

– A hazai atlétika világbajnokság megrendezését egyrészt mint egykori élsportoló támogatom, hiszen nekem is megadatott 1999-ben, hogy a budapesti öttusa vb-n nyerhettem aranyérmet a Margitszigeten. Máig bennem él a fantasztikus hazai közönség biztatásának élménye, kívánom minden sporttársamnak, hogy ezt megtapasztalja.

A támogatásom ugyanakkor a diáksport érdekeit is képviseli, mert hiszem, hogy az atlétikai világbajnokság hazai rendezésének és az új atlétikai centrum felépítésének a diáksport lenne az egyik legnagyobb nyertese. Az atlétika a Diákolimpia® legnépszerűbb sportága, amelyre évek óta több mint százhúszezer nevezés érkezik, és amely az összes sportági nevezésünknek több mint negyven százaléka. A legnagyobb létszámú országos döntőnk is ehhez a sportághoz kapcsolódik, a különböző korcsoportok egy héten át küzdenek az Atlétika Diákolimpia® bajnoki címekért. Az új létesítmény egyrészt kiváló edzőközpontja lehet az ifjú atlétáknak, másrészt fantasztikus élmény számukra, ha a sportág hazai otthonában versenyezhetnének az országos döntőn. Az utánpótlás szempontjából pedig ne feledjük, hogy a hazai rendezésű világverseny mindig ráirányítja a figyelmet az adott sportágra, így az atlétika is biztosan rengeteg új utánpótlás-sportolót nyerne a világbajnokság megrendezésével – idézi a szövetség honlapja az elnököt.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.