Egyéni csúcsok szombaton

Fiatal többpróbázóink bajnoksága Székesfehérváron

Székesfehérváron találkoznak egymással hétvégén az ország ifjúsági, serdülő és újonc korcsoportú fiatal atlétái, hogy eldöntsék az idei összetett bajnoki címeket, helyezéseket.  Az újonc fiú és leány négypróba, a serdülő hat- és ötpróba, valamint az ifjúsági nyolc- illetve hétpróba versenyszámokban avatnak egyéni és csapat bajnokokat a kétnapos viadalon.

Fiú hatpróbában egyéni legjobbal, 1892 ponttal vezet a csepeliek tehetsége, Pesti Máté, klubtársa Tari Tibor és a székesfehérvári Blaumann Marcell előtt. Leány hétpróbában egy fedettpályás korosztályos országos csúcstartó, az idei EYOF-on is induló, KARC-os Szűcs Szabina magabiztos előnnyel, 3264 ponttal, áll az élen, edzéstársa, Barna Patrícia és a debreceni, szezonbeli legjobbnál járó K. Szabó Gabriella előtt. Ötpróbában egyéni rekordnál - 1805 pont - jár az első helyen a szolnoki Keszthelyi Luca, megelőzve a miskolci Rőczei Grétát és klubtársát, Kocsis Annát.  

Fiú nyolcpróbában az éllovas és aktuális bronzérmes, a Mosonmagyaróvári Babos Ármin és az Ikarus-os Gálpál Zsombor is élete eddigi legjobb többpróbáját abszolválja, előbbi 2820 pontot gyűjtött az első napon. Az FTC-s Berek András áll a dobogó második fokán.

Fiú négypróbában A,B,C változatokban mérettettek meg a legkisebbek. A számokban már szombaton bajnokokat is avattak.

A győztesek, dobogósok:

U14 A: 1.Tari Zoltán (Csepeli DAC, 1792 pont PB) - 2.Auer Péter (Ikarus BSE, 1607 pont PB) - 3.Kabda-Erdélyi Ádám (DVSE,1458 pont PB)

U14 B: 1.Trenka Ádám (ARAK, 2164 pont PB) - 2.Késely Péter (Miskolci Sportiskola, 2030 pont PB) - 3.Szűcs Tamás (DVSE, 1964 pont PB)

U14 C: 1.Fodor Péter (GEAC, 2130 pont PB) - 2.Fülöp Richárd (Szolnoki SC-SI, 1951 pont PB) - 3.Herczeg Attila (FTC, 1857 pont PB)

Folytatás vasárnap. Mellékletben az első versenynap eredményei.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.