Emlékverseny Mátyásföldön

Rangos viadallal folytatódott a hétvége, szombaton ismét a főváros, azon belül Mátyásföld, az Ikarus BSE pályája adott otthont az immáron 46. Paulínyi Jenő Emlékversenynek. Az egynapos megmérettetés szintén része az Atlétikai Magyar Szuper Liga sorozatnak. A hosszú versenyprogramban szinte minden korosztály számára szerepeltek versenyszámok. A jövő reménységei és a hazai atlétika számos sztárja, top versenyzője pályára lépett a nagy hagyományokkal rendelkező emlékversenyen.

Délután a női gerelyhajítással kezdődött az estig tartó program, ahol az első két helyen a hazai junior ranglista két éllovasa végzett, Szabó Eszter és Misák Dominika sorrendben – előbbi új egyéni csúccsal koronázta meg sikerét. Magasugrásban szezonbeli legjobbját beállítva győzött a 2017-es Junior Európa-bajnoki induló, Renner Luca. Két váltószámot is beiktattak az időrendbe a szervezők, a női és férfi 4x100 métert, amely mindkét nem esetében az U23 válogatott elsőségével zárult. Férfi gerelyhajításban egy U23 Európa-bajnok, korosztályos országos csúcstartó győzelmének tapsolhattak a nézők, Rivasz-Tóth Norbert gerelye újra 81 m fölé szállt, idei második legnagyobb dobását elérve. Az FTC versenyzője Szabó László egy nappal korábban új egyéni csúcsot futott 100 méteren, most hárompróbában vitézkedett, idei legjobbjával szerezte meg az aranyérmet klubtársa, az egyéni csúcsot jegyző Galambos Tibor előtt. Női kalapácsvetésben a junior ranglista első három helyezettje osztozott a dobogón, Németh Zsanett, Gombás Petra, Brandl Lilla sorrendben. Az ARAK Up. Akadémia tehetsége, Mohai Regina két nap alatt két egyéni csúcsot futott, a 400m gát után szombaton 100 méteren sprintelte élete eddigi leggyorsabb idejét. Férfi kalapácsvetésben az első két helyen a Dobó SE atlétái végeztek, Varga Donát és Doma Benedek is Junior Eb-szinten felüli eredménnyel fejezték be a számot. A versenynapot a fiú gerelyhajítás foglalta keretbe és zárta, amelyet egyéni csúccsal Mihajlovic Alex nyert meg.

Az emlékversenyen a legfiatalabbak is eredményesen szerepeltek, számtalan egyéni csúcsot és idei legjobbat jegyeztek a következő generáció reménységei.

Mellékletben a 46. Paulínyi Jenő Emlékverseny jegyzőkönyve.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.