Felszabadultan versenyezhetnek

Szilágyi Réka, Rivasz-Tóth Norbert és Huszák János a világbajnoki indulásról

Három dobóatlétánk is szeptember 20-án tudta meg, hogy indulhat a dohai világbajnokságon. Rivasz-Tóth Norbert és Szilágyi Réka gerelyhajításban, Huszák János pedig diszkoszvetésben kvalifikálta magát a viadalra. Utóbbi elmondta, tavaly még nem gondolta volna, hogy ez sikerülhet.

– Rendkívül örülök neki, hiszen tavaly augusztusban, amikor Kővágó Zolihoz kerültem, sérüléssel bajlódtam, ezért az volt a cél, hogy 2019-ben fájdalommentesen tudjak dobni. Ezt a célt jócskán túlteljesítettük azzal, hogy kijutottam a világbajnokságra. Az utóbbi hetek bizonytalansága borzasztó volt, hiszen más annak készülni, aki biztosan tudja, hogy utazik, de természetesen én is edzettem. Végig bíztam benne, hogy meglesz a kijutás, igaz, az utolsó pillanatban, de a lényeg, hogy sikerült. Az első világbajnokságom lesz, ezután a négy hét után felszabadultan versenyezhetek, így meglehet az idei legjobbam, ami akár a döntőre is elég lehet.

Rivasz-Tóth Norbert a kvalifikációs időszakot tekintve szeptember 5-én érte el legjobbját, amikor a budapesti meghívásos versenyen 82.26 méterre repítette a gerelyt. Ő is megerősítette, embert próbáló napokon van túl.

– Nagyon nehéz volt ez az utóbbi két hét. Mióta 82.26-ot dobtam, azóta folyamatosan azt vártam, hogy kiderüljön, utazhatok-e Dohába. A szintet megdobni mindenkinek volt majdnem egy egész szezonja, a világbajnokságon viszont a pillanatnyi forma fog dönteni. Ha hasonló eredményt tudok ott is elérni, akkor nem leszek elégedetlen. Most egy hétig edzőtáborozni fogok Székesfehérváron, utána pedig utazunk a helyszínre. A körülmények kint mindenkinek nehezek lesznek, de ezzel valahogy meg kell küzdeni.

A DSC-SI atlétája, Szilágyi Réka június 5-én, Ljubljanában elért 60.44 méteres eredményének köszönhetően nyerte el az indulási jogot. Természetesen neki is nagy kő esett le a szívéről a jó hír hallatán.

– Nagyon boldog vagyok, hogy mehetek, hiszen mostanáig folyamatosan erre készültem. A kvalifikációs időszak végéig és utána is úgy számoltam, hogy sikerülni fog, ezért nagyon megnyugodtam, amikor kiderült. Senkinek nem kívánom azt, amit az utóbbi időszakban átéltem, így abban rejlik az erőm, hogy végre felszabadulhattam. Nem igazán lehet kiszámítani, ki milyen formában lesz, hiszen elég későn van a világbajnokság. Magamra fogok figyelni, megpróbálom a legjobbamat nyújtani, meglátjuk, ez mire lesz elég.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.