Ha nincs atlétikai vb, elmarad a csepeli HÉV felújítása

Csepel polgármestere és a kerület sportegyesületei kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése – és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések – mellett .

Csepel polgármestere és a kerület sportegyesületei kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések mellett. Borbély Lénárd, XXI. kerületi polgármester csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, Csepel számára ez nemcsak egy sportberuházás, hanem régóta szükséges városfejlesztés.

Borbély Lénárd közölte: a IX. kerületi atlétikai központ mellett 72 hektár új közparkot is létrehoznának, amelyből közel 60 hektár Csepelen valósulna meg, és több mint 4000 új fát is kapna Észak-Csepel. Emellett három új biciklis és gyalogos híd is épülne a csepeli Duna-ágak felett. 

Elmondta: a vb miatt Csepelen szabadtéri edzőpályák, fedett atlétikai csarnok, extrém sportpálya, nemzetközi evezős pálya és új evezős klubház is épülne. Emellett megtörténne a Kis-Duna-part rekultivációja és a Kis-Duna mederkotrása.

Borbély Lénárd kitért arra: Karácsony Gergely főpolgármester megválasztása előtt azt mondta, semmilyen sportfejlesztést nem fog támogatni Budapesten, ennek ellenére a kispesti stadion megépítése mellett már letette a voksát. – Arra kérem Karácsony Gergelyt, hogy ne alkalmazzon kettős mércét a kerületekkel szemben, és ha az egyik budapesti kerületben támogat sportfejlesztést, akkor más kerületekben is támogasson ilyen fejlesztéseket – fogalmazott.

A polgármester hozzátette: hétfő délutánra rendkívüli képviselőtestületi ülést hívott össze, ahol a kiemelt kormányzati beruházások központjának munkatársai részletesen beszámolnak majd a tervezett fejlesztésekről.

A polgármester az MTI-nek elmondta azt is: a csepeli HÉV felújítása 2020 júniusában kezdődhet, de a vb-rendezés miatt prioritást élvező fejlesztés elmarad, ha nem lesz Budapesten vb.    

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének a jogát, jelenleg viszont még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez. Karácsony Gergely főpolgármester múlt szerdán, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és az atlétikai világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését.

Forrás: MTI

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.