Kibővült a feladatkör

Új év, új feladat! A magyar atlétikai válogatott keretorvosa, dr. Kiss Marianna lesz január elsejétől az Országos Sportegészségügyi Hálózat új vezetője. Mi pedig büszkék vagyunk rá, így megragadva az alkalmat kifaggattuk a változás hátteréről.

– Hogy jött, mennyire lepett meg ez a kinevezés?

– Igazából váratlanul jött. Gyerekkorom óta sportorvos szerettem volna lenni, és mivel ez Magyarországon nem elsődleges, hanem ráépített szakvizsga, először az ortopéd-traumatológiát kellett megcsinálni, aztán lehetett a szakvizsga után ráépíteni. Úgyhogy én a sportszakorvosi diplomámat 2016-ban szereztem. Az ortopédiát is nagyon szeretem, de nagyon szeretem a sportorvosi alkalmassági vizsgálatokat is végezni. Itt jelennek meg a szabadidős sportolók, a szenior sportolók, ez nekem mindig is nagy álmom volt... Az év végén kérdezett meg dr. Soós Ágnes főigazgató asszony, hogy elvállalnám-e ezt a beosztást, ezt a feladatot, mert ez inkább egy feladatot jelent nekem, és meglepett vele, de nagyon boldogan elvállaltam. Nem volt konkrétan a terveim között egy ilyen vezetői szerep, egyszerűen sportorvosként szerettem volna dolgozni, de annak, hogy közben így alakult, hogy bíznak bennem és rám bíznak ilyen fontos feladatot, nagyon örülök.

– Milyen hatással lesz az új pozíciód az atlétákra, az atléták melletti tevékenységedre?

– Az a tervem, hogy egyáltalán nem fognak semmilyen hátrányt szenvedni, mert párhuzamosan marad az atlétika melletti munkám. Sőt az ortopédián belüli eddigi tevékenységem is marad.

– Végezetül: mit kívánsz az új évre a magyar atlétáknak?

– Mindenképpen sérülésektől mentes felkészülést és versenyzést kívánok nekik, és hogy legyen adva minden olyan feltétel, amely közepette ők is meg én is jól tudjuk végezni a munkánkat.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.