Halász Bence a legjobbak között a Héraklész Gálán

A díjat - az edzőtáborozó sportoló helyett - a Szombathelyi Dobó SE edzője, Németh László vette át.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban megtartott Héraklész díjátadó gálán Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter felidézte: immár közel két évtizede díjazzák a múlt év korosztályos és felnőtt világversenyein legeredményesebben szerepelt utánpótláskorú sportolókat és edzőiket.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a sport egyik legfontosabb ágazata az utánpótlás-nevelés. – Ezúttal tizenhárom sportág hatvanhét sportolóját és harminc edzőjét díjazzuk, akik már most példaképek – fogalmazott az államtitkár.


Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjét azzal kezdte, hogy kitűnően időzítették a gálát, mert éppen most tértek haza a lausanne-i téli ifjúsági olimpiáról, ahol a 23 fős magyar csapat hat érmet, közte két aranyat nyert.

A MOB elnöke hozzátette: bízik abban, hogy a tokiói olimpián több mint 160 magyar versenyző lesz jelen. – Megkockáztatom, hogy ott már mindenki héraklészes lesz – jelentette ki Kulcsár Krisztián.

A díjakat Kásler Miklós, Szabó Tünde, Kulcsár Krisztián, Sárfalvi Péter sportért felelős államtitkár-helyettes és Fábián László, a MOB sportigazgatója adta át.

 

 

Az egyéni legjobbak:
    férfiak:
1. Kopasz Bálint (kajakos)
2. Halász Bence (atléta, kalapácsvető)
3. Takács István (birkózó)
    nők:
1. Özbas Szofi (cselgáncsozó)
2. Muhari Eszter (vívó)
3. Berecz Blanka (úszó)

Fotó: Hegedüs Gábor

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.