A juniorok között tudtak többen duplázni

Összesen kilencen nyertek két aranyérmet is az ifjúsági és junior országos bajnokságon

Szépen belakták a fiatalok a BOK-csarnokot a fedettpályás ifjúsági és junior országos bajnokság második napjára – különösen az U18-asok között Blaumann Marcell és Varga Gréta, az U20-asoknál pedig Gerics Roland, Huller Dániel, Pap Márk, Répássy Hanna, Szűcs Szabina, Takács Boglárka és Zsetnyai Ákos, ők ugyanis dupláztak, vagyis vasárnap második aranyérmüket is megnyerték korcsoportjukban. Olyan is akadt köztük, aki vasárnap nyerte az elsőt is: Blaumann és Répássy a 4x200-as váltóval vált kétszeres győztessé.

Azért néhány teljesítményt csak megemlítenénk külön is. Pap Márk, az Ikarus BSE EYOF-bronzérmese szombaton a 60 métert nyerte meg hét, másnap pedig a 60 gátat nyolc másodpercen belüli (7.97) idővel, Gerics Roland a távolugrás után hármasugrásban is megjavította az egyéni csúcsát, utóbbit fedettpályán több mint fél méterrel, így már 14.69 áll a neve mellett – és a természetesen szintén a legjobbját elővezető (14.53) Iván Zsombornak köszönhetően még így is alaposan meg kellett küzdenie a győzelemért. A távolugróhölgyek között Endrész Klaudiáé volt az egyetlen hat méteren túli ugrás (6.07), a rúdugróhölgyeknél pedig Garamvölgyi Petráé az egyetlen négy méteren felüli (4.01). A PSN Zrt. reménysége megpróbálkozott az újabb országos csúccsal is, a 4.15 azonban ezúttal nem jött össze. Súlylökésben a 18 éven aluliak mezőnyében tovább javította egyéni rekordját a 17.35-ös ifi Eb-szintet már januárban megdobó győri Horváth Márk, aki most már 34 centivel jár a kvalifikációs limit felett. 200 méteren Farkas Bence akkora fölénnyel nyert, amilyet ritkán látni ezen a távon: 21.48-cal 1.23 másodpercet vert a második helyezettre, aki ráadásul nem is egy futamban futott vele... Az ifjúságiak 3000-es futása pedig duplán is érdekesen alakult: a lányoknál Varga Gréta végül majdnem 15 másodperccel nyert a vele sokáig együtt futó, hasonlóan nagy tehetségnek ígérkező, de majdnem egy évvel nála is fiatalabb Csuta Dorottya előtt, míg a fiúknál egy öttusázó, Gáll András végzett a népes, húszfős mezőny élén.

Végezetül hadd emeljük ki külön Szűcs Szabinát, a KARC kiválóságát, aki szombaton magasugrásban, vasárnap 60 gáton vigasztalódott aranyéremmel azután, hogy hármasugrásban a dobogó második fokára szorult. De hiába tűnik esetleg pikánsnak, hogy ott újdonsült felnőtt bajnokként kikapott, szögezzük le gyorsan, neki korántsem az a fő versenyszáma: ő többpróbázó.

És a mögöttünk hagyott hétvége csak újabb bizonyítékokkal szolgált sokoldalúságára.

 

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.