A meglepetések embere

Szűcs Szabina tarolt a felnőttek között, majd a korosztályos országos bajnokságon is bizonyított

Szűcs Szabina szállította a február 22-23-án rendezett fedettpályás felnőtt országos bajnokság legnagyobb meglepetését: az alig 18 éves hétpróbázó hármasugrásban arany-, magasugrásban pedig bronzérmet szerzett a BOK-csarnokban.

Egyáltalán nem számítottam ilyen eredményekre, pláne az első nap után. Borzasztóan sikerült a távolugrás, nagyon szomorú voltam. Úgy jöttem versenyezni másnap, hogy nem vártam magamtól semmit – árulta el a KARC versenyzője.

Adamik Zoltán tanítványa olyan nagynevű ellenfeleket utasított maga mögé hármasugrásban, mint például a versenyszám ötszörös benti bajnoka, Hoffer Krisztina (TSC-Geotech) vagy épp a címvédő Nyisztor Petra (NYSC).

A hármasugrásban szerzett arany volt a legnagyobb meglepetés. Nagyon nagy egyéni csúcs lett (12.84 – a szerk.), ráadásul rendkívül erős volt a mezőny. Magasugrásban az 1.79 már a múltkor is majdnem megvolt, reménykedtem, hogy ezúttal tényleg összejön. A dobogós helyezésre viszont nem számítottam.

Nagy bajban lenne a kecskemétiek tavaly EYOF-résztvevő atlétája, ha választania kellene a különböző ugrószámok közül.

A hármasugrást nem olyan rég kezdtem, de nagyon szeretem, viszont a magas- és a távolugrás már régóta a szívem csücske – vallotta be az ifjú hétpróbázó.

Szűcs Szabina egy héttel később, a juniorbajnokságon újfent bizonyította tehetségét: 60 gáton 8.76-os egyéni csúccsal, magasugrásban 1.71-gyel aranyérmet szerzett, hármasugrásban pedig 12.57-tel a második helyen végzett.  

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.