„Nem vagyok maradéktalanul elégedett”

Hiába a bajnoki arany és az egyéni csúcs, Szűcs Valdóban maradt hiányérzet.

Szűcs Valdó 7.56-os egyéni legjobbjával – mindössze három századdal elmaradva az országos csúcstól – aranyérmet szerzett 60 gáton a fedettpályás országos bajnokságon.

Nem vagyok maradéktalanul elégedett – árulta el a 24 éves versenyző. – Nyilván nagyon örülök a bajnoki címnek, ráadásul egyéni csúccsal, de szerettem volna többet javítani rajta. Az volt a célom, hogy országos csúcsot fussak, ez sajnos nem sikerült. Sajnálom, hogy elmarad a világbajnokság, mivel egy ilyen jó kis szezon után ott talán még faraghattam volna az időmből. Mindezzel együtt ez a fedettpályás szezon nagy lökést ad majd a Tokióra való felkészüléshez. Most másfél hét pihenés, aztán két, két és fél hónap kőkemény munka vár ránk.

Ahogy James Hillier és Kámán Ferenc tanítványa is említette, a fedettpályás világbajnokság kiesése alaposan megkavarta szinte minden versenyző programját.

Eredetileg úgy készültünk, hogy március tizenötödikére időzítjük a csúcsformát, aztán amikor kiderült, hogy lefújták a vb-t, James Hillierrel megbeszéltük, hogy az országos bajnokságra fektetünk nagyobb hangsúlyt. Kevés volt az idő, hogy felkészüljek, de a 7.56 nagyon jó eredmény, alig három századra Baji Balázs csúcsától. Hamarosan meglehet, legkésőbb jövőre.

A fentiekből kiindulva joggal gondolhatnánk tehát, hogy Valdó élete formájában van.

Remélem, még nem – üti el nevetve az erre vonatkozó kérdést. – Négy-öt jó évet még érzek magamban. Sokat kellett kihagynom a fülproblémám miatt, aztán a hajlítóm sérült meg. Majd' kétéves kihagyás után tértem vissza tavaly, az előző volt az első szezon, amit sérülésmentesen végig tudtam csinálni. Itt az eredménye.

Szűcs szeme előtt már a szabadtéri szezon és az olimpia lebeg.

Gátfutásnál nehéz jósolni, itt tíz gát lesz, bárki hibázhat. Nekem a száztíz méteres gátfutás jobban fekszik, magas vagyok, a végét is nagyon jól bírom. Az elődöntő biztosnak tűnik, de akár a döntő is meglehet. Persze ez odébb van még, most az az elsődleges célom, hogy a felkészülés jól sikerüljön, sérülésmentesen. Ha minden klappol, akkor a 13.32-es olimpiai indulási szinttel, tehát a kvótával sem lesz gond.

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.