100 nap múlva Gyulai István Memorial. A legenda folytatódik.

Gyulai István Memorial

Július 6-án, kedden, Székesfehérváron kerül megrendezésre Magyarország és a régió legrangosabb atlétikai versenye, a World Athletics Continental Tour Gold sorozatába tartozó Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj.

A Nagydíjon, mint évente visszatérő nagy nemzetközi sportesemény a Forma-1 és a női kézilabda Final Four mellett, idén is világ- és olimpiai bajnok atléták vesznek részt, köztük a sportág legnagyobb hazai sztárjai.

A Gyulai István Memorial, mint rangos nemzetközi megmérettetés, fontos állomás a Budapest23 atlétikai világbajnokságra készülő hazai atlétáknak is, akik így hazai pályán versenyezhetnek a legnagyobb külföldi sztárokkal, remélhetőleg magyar közönség előtt. Az aktuális járványügyi helyzet alapján döntenek a szervezők arról, hogy szurkolók jelenlétében vagy zárt kapuk mögött rendezik az idei versenyt.

A szervezők tervei szerint az idei viadalon 20 nemzetközi versenyszám megmérettetéseit követhetik a nézők, így a kibővült program miatt ismét kétnapos sztárparádé várható. A már-már elmaradhatatlan magyar közönségkedvenc férfi és női kalapácsvetést előző nap, július 5-én bonyolítják, míg a többi versenyszám július 6-án kerül megrendezésre.

Minden fontos információ elérhető a verseny – március 27-én frissülő – weboldalán, a www.gyulaimemorial.hu címen, extra tartalmakkal, videókkal, kulisszatitkokkal pedig folyamatosan jelentkeznek a szervezők a rendezvény YouTube, Facebook, Instagram és Twitter oldalán.

A nagyszerű eredmények tekintetében bizakodásra ad okot egyrészt, hogy ez lesz az olimpia előtti utolsó nagy megmérettetés sok sztár számára, másrészt a magyar atlétika látványos fejlődése, amit az elmúlt időszakban mutat. Több mint 30 éve fennálló rekordokat döntöttek meg fiatal versenyzőink a téli szezonban, és évtizedek óta nem látott létszámú, 21 fős magyar válogatott jutott ki az idei fedettpályás Európabajnokságra Torunba, ahol hatan döntőbe is kerültek a rendkívül szoros mezőnyben, és Krizsán Xénia révén még egy bronzéremmel is gazdagodott a sportág.

Szokás szerint ezzel a versennyel emlékeznek meg a verseny névadójára, Gyulai Istvánra, aki idén lenne 78 éves.

2021. március 26.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.