Bepótolták a Budapest Bajnokság rossz idő miatt elhalasztott versenyszámait

Szikszai Róbert

Május utolsó hétvégéjén rendezték meg a május 23-án, vasárnap a rossz idő miatt elhalasztott versenyszámait a Budapest Bajnokságnak. Nagyobb részüket az eredeti helyszínen, az Ikarus BSE Atlétikai pályáján, a magasugrást pedig Győrben, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokságon.

A szombati győri magasugrást Agárdi Péter, a BHSE kiválósága 2.19 méteres, új egyéni csúccsal tudta megnyerni. A téli szezonban remekül teljesítő, a toruni fedett pályás Európa-bajnokságon döntőbe jutó Jankovics Dániel ezúttal a 4. helyen zárt, 2.12 métert elérve.

Szintén a MEFOB helyszínén került megrendezésre a 4*100 méteres válogatottak számára kiírt váltóverseny. A férfiaknál az Illovszky Dominik, Nagy Richárd, Polyák Zoltán, Almási Olivér összeállítású U20-as váltó nyert 41.38-cal, a nőknél a Diószegi Kata, Furulyás Lili, Knipfer Ágnes és Víg Zsanett által alkotott U23-as váltó ért be elsőként, 46.72-t futva.

Férfi súlylökésben mindkét, a május elején hazánkat képviselő versenyző, Tóth Balázs és Kovács László is élete legjobbját dobta. A két, egyaránt 21 éves atléta között alig három centiméter döntött, Tóth javára (18.19 méter). Huszák János távollétében a diszkoszvetést Szikszai Róbert 62.88 méterrel könnyedén meg tudta nyerni.

A női mezőnyben a súlylökés – az egy nappal korábban a MEFOB-on szintén nyerni tudó – Veiland Violetta, a diszkoszvetés pedig Kerekes Dóra sikerét hozta, rúdugrásban pedig egyedül Klekner Hanga Csenge ugrotta át a 4 méteres magasságot. Hármasugrásban Áts Viktória magabiztos győzelmet aratott Hargitai Vanda és Virók Erna Sára előtt.

Női 400 méteren Nádházy Evelin 54.25-ös időt futva sima győzelmet aratott. A férfiak 1500 méteres futamát Pápai Márton 3:53.95-tel közel hat másodpercet javított a két héttel ezelőtti csapatbajnokság elődöntőjén elért idejéhez képest, aminek első hely lett a jutalma. A GEAC atlétáját szorosan követte Vörös Márk és Kiss Gergő Xavér a befutóban.

A MEFOB-on Kádasi Zalán a 100 méter mellett a 200 métert is megnyerte, így két aranyérmet gyűjtött az Eszterházy Károly Egyetem számára. A riói olimpián maratoni futásban részt vevő Csere Gáspár ezúttal 5000 méteren állt rajthoz a győri Olimpiai Sportparkban, és 14:46.49-es idővel meg is nyerte a futamot.

Férfi távolugrásban csupán egyetlen centiméter döntött a 7.29 méterrel győzni tudó Pap Kristóf és Salamon András között. Kalapácsvetésben a két szombathelyi fiatal, Varga Donát és Doma Benedek ezúttal a Magyar Testnevelési Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem képviseletében álltak a dobókörbe, és közülük Varga tudta a jobb eredményt elérni (65.11 méter).

A női kalapácsvetést Gyurátz Réka nyerte, aki súlylökésben egy bronzérmet is begyűjtött saját maga és a Magyar Testnevelési Egyetem számára. Magasugrásban Renner Luca 1.79 métert ugrott, amivel beállította legjobb 2021-es szabadtéri eredményét, amit a csapatbajnokság elődöntőjében szintén Győrben ért el.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.