Címvédés a 100 kilométeres Ultrafutó Magyar Bajnokságon

Erős Tibor, 100 kilométeres Ultrafutó Magyar Bajnok

Erős Tibor győzelmét hozta a 100 kilométeres táv az Ultrafutó Magyar Bajnokságon. A hétvége során rendezték a 24 órás versenyt is Balatonalmádiban, valamint a Balaton partjától nem messze a Hegyifutó Félmaratoni Magyar Bajnokságon is győzteseket hirdettek.

2020-as idején 18 percet javítva ismét Erős Tibor nyerte a 100 kilométeres versenyt az Ultrafutó Magyar Bajnokságon. A pomázi atléta 7 óra 10 perc 32 másodperc alatt teljesítette a távot, ami azt jelenti, hogy egy kilométerhez átlagosan 4 perc és 18 másodperc kellett a számára.

„Igen erős mezőny állt rajthoz, meg is lepett, hogy mennyi fiatal van a rajtvonalon, hiszen az az általános nézet, hogy az ultrafutásra meg kell érni és kell hozzá a kor. Egy pillanatra kissé elbizonytalanított a helyzet, hogy 40 felett ennyi fiatal futó között mennyi esélyem lehet a dobogóra. De igyekeztem átlépni ezen az állapoton. Felidéztem a célt, amiért jöttem: jobbat futni a saját eredményemnél”

– írta Facebook-oldalán a tavaly megszerzett címét megvédő ultrafutó.

A női 100 kilométert Hornné Heiligermann Zsanett nyerte 8 óra 20 perc 48 másodperces eredménnyel, Cseke Lilla és Sebestyén Tímea előtt. A férfiaknál az ezüstérmes Kohári Szabolcs Gábor, a bronzérmes pedig Benke György lett.

A 24 órás viadalon Beda Szabolcs 242,703 kilométert futva tudott diadalmaskodni, ami 16 kilométerrel több, mint a mögötte célba érő Simon György eredménye. A dobogó legalsó fokára Tihor Csaba állhatott fel. A nőknél a békéscsabai Zétényi Szvetlana futotta a legtöbbet, 228,207 kilométerrel. Mögötte Drabik Krisztina és Békésiné Janik Szilvi ért célba.

Vasárnap a 100 kilométeres és 24 órás Ultrafutó Magyar Bajnokságtól nem messze, Szentgálon került sor a Hegyifutó Félmaratoni Magyar Bajnokságra. A női versenyt Tiricz Irén nyerte Ménes Anita és Merényi Tímea előtt, a férfiak között pedig Tugyi Levente volt a legjobb, Kovács Tamást és Bakó Áront megelőzve.

A változatos és technikás emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított pályán izgalmas csatákat hozott a 22 kilométeres táv, amit a közel 700 méter szintemelkedés is nehezített. A mezőnyben ott volt a riói olimpikon Józsa Gábor is, aki ezúttal a negyedik helyen zárta a viadalt.

A csapatversenyben a férfiaknál a VEDAC triója győzött (Kovács Tamás, Koszár Zsolt, Odonics Gábor), a nőknél a DVTK (Behan Anikó, Rokonay Szonja, Németh Luca) bizonyult a legjobbnak.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.