Csóti Jusztina és Wagner-Gyürkés Viktória is duplázott a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon

Wagner-Gyürkés Viktória

A kétnapos Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság vasárnapi versenyei is remek eredményeket hoztak.

Rögtön egy drámai eseménnyel kezdődött az ob második napja a BOK Csarnokban: a 60 méteres gátfutás második előfutamában a 2020-ban az Év női atlétájának megválasztott Kozák Luca kiugrott, így a kizárás sorsára jutott. Az első előfutamot 8.22-vel megnyerő Kerekes Gréta így a döntőben nem mérhette össze erejét debreceni csapattársával. Kerekes a fináléban 8.18-as eredménnyel tudott diadalmaskodni.

A férfiaknál nyolcan neveztek a 60 méteres gátfutásra, vagyis mindenkinek két lehetősége volt vasárnap megmutatni, hogy milyen formában van. Közülük is kiemelkedett Baji Balázs, aki előbb 7.76-tal, majd 7.72-vel ismét bizonyította jó erejét, megszerezve ezzel az aranyérmet.

„Nagyon örülök a bajnoki címemnek, újból aranyérmet akaszthattak a nyakamba, ez nagyon jó érzés. Sajnos nem volt teljes a mezőny, így nem tudtunk megküzdeni egy izgalmas versenyben az aranyéremért. Ettől függetlenül az idei futásaim alapján magabiztosan és nagy reményekkel álltam az országos bajnokság elé. Az óra volt a legnagyobb ellenfelem, reménykedtem egy minél jobb időeredményben. Ez végül is sikerült, mert 7.72-t futottam. Az idei legjobbam 7.71 volt, ezért szerettem volna egy 7.70-en belüli eredménnyel győzni. Ez benne volt a futásomban, pici apró kibillenések és technikai hibák voltak még, de ennek ellenére ez nagyon biztató az Európa-bajnokság előtt”

– értékelte a teljesítményét Baji Balázs, megemlítve a hozzá hasonlóan Eb-szinttel rendelkező Szűcs Valdót és Szeles Bálintot, akik ezúttal kihagyni kényszerültek az ob-t.

Csóti Jusztina, női 200 méter Női 200 méteren Csóti Jusztina volt a leggyorsabb, 24.17-es eredménnyel egyéni csúcsot futott, így a szombati 60 méteres síkfutás után a második napról sem tért haza üres kézzel. Az FTC sprinterének a legrövidebb versenyszámban ugyan nem jött össze a toruni Eb-szint, de két aranyérme miatt mégsem kell szomorkodnia.

Wagner-Gyürkés Viktóriának is sikerült dupláznia az országos bajnokságon, a szombati 1500 méter után a vasárnapi 3000 métert is megnyerte. A mindkét távon Eb-szinttel rendelkező atléta 9:07.90-es eredményének köszönhetően állhatott fel másodszor is a dobogó legfelső fokára.

A nap egyik legjobban várt versenyszáma, a férfi 800 méter ezúttal sem okozott csalódást. Az újpesti Vindics Balázs 1:46.86-tal idei legjobbját futotta, amivel szombati 400-on szerzett ezüstérmét követően ismét bizonyította kiváló formáját. A mezőny erősségét jól mutatja, hogy négyen is a toruni limitidőnek számító 1:49.00-n belül értek célba. Kazi Tamás, a szám M35-ös világcsúcstartója ezúttal „csak” a negyedik helyen zárt, ami elmondása szerint nem mindennap fordul elő vele hazai versenyen.

„Nagyon jó eredmények születtek. Az egyik legszínvonalasabb 800 méteres magyar bajnoki döntő volt, amiben két egyéni csúcs kellett ahhoz, hogy engem megelőzzenek. Egy picit bosszús vagyok, egyrészt azért, mert vétettem egy taktikai hibát az utolsó körben, amin egy jó fél másodperc elment, valamint mert szerettem volna nagyon az ob-n egy 1:48 elejét vagy 1:47 végét futni, vagyis pont azt, amit ketten előttem futottak”

– mondta Kazi Tamás, utalva Szögi István 1:47.75-ös, illetve Huller Dániel 1:48.15-ös idejére.

„A kisfiam otthonról úgy engedett el, hogy „Apa, nyerd meg a versenyt”. Mivel van a kezemben egy aranyérem, ezért büszkén megyek haza” – reagált a 4*400 méteres váltófutásban, az FTC csapatával elért első helyére a korábbi olimpikon. A befutóember Kazi mellett a győztes váltó tagjai Tarlukács Ádám, Varga Dániel és Máté Tamás voltak. A női 4*400 métert az Ikarus BSE nyerte (Dobi Larina Adrienn, Horváth Dóra, Szécsényi Anna Míra, Rapai Fanni).

Női hármasugrásban mindössze hét centiméter döntött az első hely sorsáról: a legmesszebbre Áts Viktória ugrott, aki 12,77 méteres, új egyéni csúccsal nyert Szűcs Szabina és Nyisztor Petra előtt. Női 3000 méteres gyaloglásban Kovács Barbara is megdöntötte eddigi legjobbját (13:01.39 perc), valamint a férfi rúdugrás győztese, Nagy Marcell is beállította 5,20 méteres PB-jét. Fekete Fédra szintén élete legnagyobb ugrásával (1,84 méter) tudta a magasugrást megnyerni.

Női 800 méteren Bartha-Kéri Bianka (SVSE), férfi 3000 méteren Szemerei Levente, a Szekszárdi Sportközpont futója, 200 méteren a budafoki Wahl Zoltán, férfi távolugrásban pedig Pap Kristóf, az FTC versenyzője nyerte el a fedettpályás magyar bajnoki címet.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.