Ekler Luca világcsúccsal paralimpiai bajnok távolugrásban

Ekler Luca

A tokiói nyári paralimpiai játékok keddi napján két magyar atlétának is szurkolhattunk. Közülük Ekler Luca világcsúccsal megnyerte a távolugrást, Szöllősi István pedig 8. lett súlylökésben.

A 22 éves Ekler Luca kétszeres Európa-bajnoki és világbajnoki címvédőként, világcsúcstartóként vágott neki a távolugrásnak. A magyar versenyző a T38-as kategóriában 100 méteren már bemutatkozhatott a paralimpián, ahol a 4. helyen ért célba.

Fő számában, a távolugrásban már az első kísérletével kilenc centimétert javított az idei Bydgoszcz-i Európa-bajnokságon felállított 5.51 méteres világrekordjánál, amelyet a harmadik sorozatban 5.63 méterre javított, ezzel megerősítve első helyét.

Ekler Luca fantasztikus teljesítményével Oláh József és Szabó Tibor után a magyar atlétika történetének harmadik paralimpiai bajnoka lett.

A keddi nap másik magyar indulója, Szöllősi István 13.59 méterrel a 8. helyen zárt súlylökésben. A 25 éves sportoló az F20-as kategóriában állt dobókörbe és érte el idei legjobbját a második sorozatban.

Egy nappal ezelőtt a Biacsi-ikrek is bemutatkoztak a japán fővárosban. A T20-as kategória 400 méteres előfutamai közül az elsőben Ilona 1:03.78 perccel hatodik lett, Bernadett a másodikban 1:07.35-tel ért célba ugyanebben a pozícióban. Ezzel a 10. és a 12. helyen végzett.

Pénteken a Biacsi-ikrek erősebb számukban, 1500 méteren állnak rajthoz, az újdonsült paralimpiai bajnok Ekler Lucát pedig 400 méteren láthatjuk még Tokióban.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.