Elhunyt Szörényi István

Elhunyt Szörényi István

A Gödöllői EAC elnöke osztotta meg a szomorú hírt: 76 éves korában elhunyt Szörényi István rúdugró szakedző, a gödöllői egyetem testnevelési tanszékének egykori vezetője. Tanítványai több mint 150 országos bajnoki címet szereztek és nemzetközi szinten is szép eredményeket értek el.

2018 novemberében a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége (KIDS) életműdíjjal tüntette ki a Premontrei Gimnázium nyugalmazott testnevelő tanárát, aki 2019 nyarán kiérdemelte a Magyar Edzők Társasága (MET) elnökségének Edzői Életmű Díját. Szörényi István – kiemelkedő eredményei és több évtizedes lelkiismeretes munkája elismeréseképpen – 2018 májusában átvehette Magyar Atlétikáért Ezüst Fokozat díjat.

Szörényi István 1945-ben született Németországban, ahol szülei hadifogságban voltak. A Testnevelési Egyetemen szerzett szakedzői diploma után az ELTE nevelésszociológia szakán végzett. Gerelyhajításban, a PVSK színeiben országos bajnoki negyedik helyezett. A TF-en az NB I/B-ben kézilabdakapus, az NB I-ben a kosárlabdacsapat tartalékjátékosa, a Budapesti Építők színeiben tízpróbában – 6617 ponttal – országos bajnoki negyedik. A veterán Európa-bajnokságon (65 évesen) rúdugrásban ezüstérmes (3 méter), diszkoszvetésben ötödik (42,36 méter).

Tanítványai és tisztelői mellett két fia, egy leánya és négy unokája gyászolja. Temetéséről később intézkednek. Nyugodjék békében!

Forrás: Gödöllői Hírek

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.