Halász Bence az első oregoni résztvevő magyar atléta

Halász Bence

A Gyulai István Memorialon elért 78.12 méteres dobásával Halász Bence lett az első magyar, aki kvalifikálta magát a 2022-es atlétikai világbajnokságra.

A Szombathelyi Dobó SE 23 éves kiválósága a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj hétfői napján, a férfi kalapácsvetés harmadik sorozatában teljesítette a 77.50 méteres kvalifikációs szintet.

„Négy dobás volt, amit teljes mértékben meg tudtam hajtani. Közülük az első dobást kifejezetten sajnáltam, mert jó volt a mozgásom, de nem sikerült eltalálnom a kidobást, érzésre valahol 76-77 méter körül lett volna, ha összejön. Ez magával húzta a másodikat is, aminél csak az volt a fontos, hogy legyen egy érvényes dobásom, amivel tudom folytatni a versenyt. A verseny után egyből megkérdeztem edzőmet, Németh Zsoltot, hogy most akkor meg is van a vb-szint, és egyből mondta, hogy igen, sikerült teljesítenem”

- mondta a MASZ-nak a viadal 4. helyén záró atléta.

„Egyre jobban érzem magam, már látszódott, hogy elég lazán tudtam a mozgást végigcsinálni. Még mindig van hátra egy hónap a tokiói olimpia kalapácsvetéséig, addig lesznek még kemény edzések, majd lassan a formába hozásé a főszerep” – tért ki a közeljövőre is a világbajnoki bronzérmes magyar versenyző.

A 18. szabadtéri atlétikai világbajnokságot 2022. július 15. és 24. között rendezik meg az eseményre felújított, legendás Hayward Fielden, az Oregon állambeli Eugene-ben.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.