Herczeg György új U18-as magyar csúcsot dobott gerelyhajításban

Herczeg György

Vasárnap Vácon került sor a XVII. Németh Miklós Gerelyhajító Versenyre, ahol két fiatal atlétánk is remek teljesítményt nyújtott.

Herczeg György az U18-as korosztályban 80.44 méteres új korosztályos rekordot dobott a 700 grammos szerrel. Az FTC fiatal tehetsége lett az első magyar, aki ennyi idősen 80 méter fölé repítette ezt a súlyú gerelyt.

Miután nyáron Tallinnban az U20-as Európa-bajnokságon korosztályában a világ idei legnagyobbját dobta a „hagyományos”, 800 grammos gerellyel is (73.74 méter), immáron a 700 grammos szerrel sem dobott senki nagyobbat nála 2021-ben.

A korábbi U18-as magyar rekordot a jelenleg sérüléséből lábadozó tokiói olimpikonunk, Rivasz-Tóth Norbert dobta, aki még 2013 nyarán ért el 79.82 méteres eredményt Tiszaújvárosban.

A 25 éves atléta távollétében a felnőttek között Járvás Máté győzött a váci versenyen. Az UTE 20 esztendős kiválósága élete legjobbját dobva, 77.58 méterrel lett első a szlovák Jakub Kubinecet és az Ikarus BSE-s Rab Attilát megelőzve.

A nőknél a felnőttek és az U18-asok mezőnyében is egy-egy VEDAC-os atléta örülhetett: a felnőttek között Máté Fanni, az ifjúsági korcsoportban Kövér Fanni diadalmaskodott.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.