Márton Anita folytatja és készül a 2023-as budapesti világbajnokságra!

Márton Anita

Örömmel jelentjük be, hogy a világbajnok Márton Anita is csatlakozik a 2023-as, Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokságra készülő atléták számára kiírt Kiemelt Atlétikai Programba.

„Amikor tavaly ősszel elindult a program, akkor még a várandóságom közepén voltam, nem láttam, hogyan fog alakulni a jövő. A kislányunk érkezése után két hónappal már kialakult az életritmusunk. Egyelőre úgy tűnik, minden jól alakul. Jeleztem a Magyar Atlétikai Szövetség számára, hogy szeretnék belépni a Kiemelt Atlétikai Programba, és a 2023-as világbajnokságra felkészülni. Jó lesz visszakerülni ebbe a körforgásba” – mondta megkeresésünkre Márton Anita, olimpiai bronzérmes és világbajnok súlylökőnk.

A 32 éves atléta azt is elárulta, hogy két hónapos kislánya, Luca remekül van, már megkapta az ebben a korban előírt védőoltásokat - szépen nő, cseperedik, nagyot nőtt az elmúlt hónapban.

A 2018-ban fedett pályán világbajnoki címet szerző klasszis beszélt a visszatérésének folyamatáról is: „A szülés után gyógytorna már szinte azonnal volt, majd két hete kezdtem el aktívabban is mozogni, edzésre járni. A hangsúly a terhelés fokozatos emelésén van, másfél hét múlva már napi kettőket fogok edzeni. Most még inkább csak erősítő edzéseim vannak, és pár technikai edzés egyelőre golyó nélkül, de lassacskán a súlygolyó is előkerül majd.”

„Április végén, egy másfél hetes edzőtáborba fogunk Székesfehérvárra menni, versenyezni pedig valószínűleg a június végén, az országos bajnokságon fogok először Debrecenben” – a június 26-i hétvégéig kell várnia tehát annak, aki ismét szeretné a világ egyik legjobb súlylökőjét látni.

„A 2023-as budapesti világbajnokság szupernek ígérkezik, a Gyulai István Memorialon már volt lehetőségem hazai pályán versenyezni, ezt az élményt semmi mással nem lehet összehasonlítani. Már nagyon várom, az odáig vezető úton pedig számos külföldi világesemény van, amik nagyon jó felkészülést adhatnak a két év múlva esedékes versenyre is” – mondta Márton Anita arról, mit jelent majd számára hazai pályán megméretetni magát a világ harmadik legnagyobb sporteseményén.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.