Nyíregyházi győzelem az új atlétikai sportcentrumban, a Kelet-Magyarországi régió 1. pályaversenyén

A Nyíregyházi új atlétikai sportcentrumban került megrendezésre a Keleti Régió 2021. évi 1. pályaverseny a Sport XXI. gyerekek részére. 

Az időjárás kegyes volt és meleg fogadtatás a házigazdák részéről az új csodás atlétikai centrumban. A június 16-án szikrázó napsütés, meleg nyárias nap fogadta a régió Sport 21-es gyerek programban résztvevő kis atlétákat.

Házigazda a NYSC atlétikai szakosztálya volt, (tanárképző főiskola hallgatóinak és a szakosztály edzőinek segítségével) a lebonyolítást pedig a Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület munkatársai bonyolították le, gyerekek és a sportág iránti elhivatottsággal, türelemmel tették a dolgukat ezen a versenyen is.

A helyi szervezők Vas László vezetőedző irányításával mindent megtettek a verseny sikeréért.

A versenyszervezés lebonyolítás gördülékenyen zajlott, végzős testnevelő tanárjelöltek főiskolás versenybírói csapatával. Kitűnően dolgozott a versenytitkárság is, az utolsó versenyszámok befejezése után pár perccel már hirdettük az eredményt. Az eredményhirdetés érmekkel, édességcsomaggal (melyet a „Magyar Atlétikáért Ezüst Fokozattal” kitűntetett Benéné Lipcsei Irén sokszoros felnőtt magyar bajnok ajánlott fel). A díjakat Vas László házigazda szakosztályvezető adta át a díjazottaknak..

Az egyesületek edzői jól felkészített csapatokkal valamint együttműködői iskoláikkal vettek részt a versenyen. A NYSC, gyerekatlétái szerezték meg a győzelmet a DSC SI előtt. Az iskolai kategóriában az Ibrányi csapat győzött. Edzők a lebonyolításban aktív partnerként vettek részt a rendezésben, minden versenyszám után felkeresték a versenyirodát az eredmény feldolgozás miatt, csapatok mellett kísérő volt, a program gördülékenyen zajlott.

Legnépszerűbbek a klasszikus versenyszámok 60gát, távolugrás, kislabda hajítás, és a váltók voltak.

Gratulálok valamennyi gyermekatlétának, felkészítő edzőiknek, és köszönet a házigazda NYSC-SI szakosztályának a főiskolás hallgatóknak és debreceni versenybíróknak a sikeres rendezésért.

Az edzők örültek a versenynek, a befejezés után Vas László bemutatta az új fedett pályát mely minden igényt kielégít majd az elkövetkező években nem csak a régiónak, hanem az egész magyar atlétikának. A következő versenyünk a 2 pályaverseny, szeptemberben, Debrecenben (amennyiben a vírushelyzet engedi).

Nagy Tibor

koordinátor

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.