Sha'Carri Richardson mintájában kannabiszt találtak az amerikai válogató után

Sha'Carri Richardson

Egy doppingellenőrzés során kannabisz nyomaira bukkantak Sha'Carri Richardsonnak, a női 100 méteres síkfutás új amerikai sztárjának a mintájában, így valószínűleg nem lehet majd ott a tokiói olimpián.

A Reuters hírügynökségnek két, neve elhallgatását kérő személy is elárulta, hogy a 21 éves sprinter a júniusi amerikai válogatón adott pozitív mintát. Ez egyben azt jelenti, hogy az ott elért eredményét vélhetően törölni fogják, így hiába nyerte meg a 100 métert nagy fölénnyel, a nyári játékokra nem utazhat el.

Az egyik forrás azt is elmondta, hogy a szövetség már értesítette Jenna Prandinit, a 100 méter negyedik helyezettjét, hogy ő fog futni Richardson kiesése miatt Tokióban.

A futó és ügynöke nem reagált a Reuters megkeresésére, csütörtökön Richardson mindössze egy rövid, rejtélyes üzenetben annyit írt Twitter-oldalán, hogy "Ember vagyok".

Sha'Carri Richardson az egyik legnagyobb favoritja lenne a női 100-nak Tokióban. Áprilisban 10.72 másodperccel minden idők hatodik legjobb idejét produkálta, és azóta is jobbnál jobb eredményeket ért el. Az extravagáns külsejű tehetség az amerikai válogatón az elődöntőben nagy, 2,6 méter/másodperces hátszélben 10.64-et futott, majd a fináléban 1 m/mp-es ellenszélben ért el 10.86-ot, és fölényesen győzött.

Forrás: MTI

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.