Szűcs Szabina óriási egyéni csúccsal bronzérmes az U20-as világbajnokságon

Szűcs Szabina

A kenyai Nairobiban zajló U20-as világbajnokság csütörtöki napján minden magyar atléta továbbjutott, akinek délelőtt előfutamot vagy selejtezőt kellett, hogy teljesítsen. Délután – miután elállt az eső – Horváth Márk a döntőben bizonyíthatott, Szűcs Szabina pedig remek versenyzéssel bronzérmes lett hétpróbában.

Szűcs Szabina a negyedik helyről várhatta a hétpróba második napját, amelyen kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően az éremért harcolhatott. A kecskeméti atléta a második legnagyobbat ugrotta távolugrásban (6.04 méter), majd gerelyhajításban 43.05 méteres új egyéni csúcsot dobott. Előbbi eredményének köszönhetően megközelítette, utóbbival pedig meg is előzte az addig előtte álló Sophie Kreinert, így a harmadik helyről, 26 pontos előnyben várhatta az utolsó számot.

A délutáni program az eső miatt egy kicsit csúszott, de ez sem akadályozhatta meg a fiatal magyart, hogy 800 méteren új egyéni csúcsot jelentő 2:19.48-cal a negyedik helyen célba érve megőrizze harmadik pozícióját összesítésben. Szűcs végül élete eddigi legjobb teljesítményét bemutatva 5674 ponttal zárt, aminek köszönhetően megszerezte a magyar csapat első érmét a korosztályos világbajnokságon.

Bemutatkozott 400 gáton Bánóczy Árpád, aki a negyedik futamban ötödikként ért be a célba, és 52.79-es új egyéni csúcsának köszönhetően a 15. helyen jutott tovább a szombati elődöntőbe.

Szintén jól sikerült az első futása Urbán Zitának és K. Szabó Gabriellának is, akik a 800 méter előfutamait tudták sikerrel abszolválni.  Közülük Urbán összesítésben a 3. legjobb idővel jutott tovább – 2:07.39-es eredménye új PB-t jelentett a számára. K. Szabó tőle pontosan két másodperccel futott lassabb időt (11.), ami szintén bőven elég volt a péntek délutáni elődöntőbe való kvalifikációhoz.

A délutáni programban Szűcs mellett két másik tehetség is a döntőben mutathatta volna meg magát, azonban a rúdugró Nagy Marcell versenyét a rossz időjárás miatt péntek délelőttre halasztották. Szemben a súlylökéssel, amiben Horváth Márk szerdán sikerrel vette a selejtezőt, most pedig a fináléban 17.32 métert dobva a 11. helyen zárt.

U20-as világbajnokság, Nairobi, a pénteki nap magyar programja (magyar idő szerint):

délelőtt:

8:22 női 100 gát, előfutamok (Tóth Anna)

8:55 férfi 110 gát, előfutamok (Almási Olivér/8:55/, Nagy Richárd /9:02/)

9:05 férfi rúdugrás, DÖNTŐ (Nagy Marcell)

9:41 női 1500 méter, előfutamok (Urbán Zita)

délután:

15:20 női 800 méter, elődöntők (K. Szabó Gabriella /15:20/, Urbán Zita /15:27/)

17:05 női 3000 akadály, DÖNTŐ (Varga Gréta)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.