Tiricz Irén és Józsa Gábor a hosszútávú hegyifutó magyar bajnokok

54 km és +2700 méter szintemelkedés várt a futókra az idei országos bajnokságon Sirok és Szurdokpüspöki között.

Tiricz Irén Az időjárás is kegyeibe fogadta a versenyt, napsütéses, tavaszi Mátra látképe tárult az indulók elé, a komoly szintemelkedés és a néhol sáros pálya tette még színesebbé a versenyt.

Az előzetes várakozásnak megfelelően a hölgyeknél – az idei szentgáli félmaratoni hegyifutó magyar bajnokság győztese – Tiricz Irén (Pomázi FBSE) szerezte meg magabiztosan az első helyet, méghozzá 5:39.26 órás fantasztikus idővel, megelőzve Vincze Zsófiát (MFSE). A dobogó harmadik fokára Horváth Kornélia (ELTE SE) állhatott fel.

A férfiaknál 20 perces előnnyel a 2016-os riói olimpia maratoni indulója, Józsa Gábor (MAC) győzött, a további sorrend Allaga Tamás és Szabó Áron, mind a ketten az MFSE atlétái (mivel az utóbbi két atléta együtt érkezett a célba, a MASZ által delegált versenybíró döntötte el a kettőjük közötti sorrendet).

Köszönjük a Magyar Futósport Egyesületnek, kiemelten Kohán Balázsnak és Tóth Tamásnak, valamint az önkénteseknek a munkáját, mellyel lehetővé tették a verseny színvonalas megrendezését.

hegyifutas.hu

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.