Kozák Luca és Szűcs Valdó is rangos versenyen vett részt pénteken

Szűcs Valdó

Míg Kozák Luca az Indoor Tour Gold sorozatának karlsruhei állomásán állt rajthoz, addig Szűcs Valdót a tengerentúli Bob Pollack Invitational nevű versenyen vett részt pénteken.

Kozák Luca 8.13-as idővel futamában az 5. lett 60 méteres gátfutásban Karlsruhéban, amivel összesítésben a 9. pozíciót szerezte meg. A DSC-SI atlétájának csupán egyetlen századon múlt, hogy bejusson a fináléba. Kerekes Gréta nevét ugyan a rajtlistán még megtalálhattuk, de végül nem volt ott a németországi viadalon a mezőnyben.

"Összességében nem vagyok csalódott, azt mondtam pár nappal a verseny előtt, hogy ha 8.1 körül kezdek az egy jó kiindulási pont" - értékelte pénteki futását Luca. "Nyilván bosszant, hogy 0.01 másodperccel maradtam le a döntőről, úgy érzem második futásra tudtam volna még javítani. Egyáltalán nem vagyok csúcsformában, hiszen a márciusi fedett vb még majdnem 2 hónap múlva lesz. Inkább még edzésként fogjuk fel ezt a pár versenyt, nem pihentünk vagy könnyítettünk még semmit, ezt éreztem a futásomon még. Szeretnék versenyről versenyre faragni az időn, hogy majd Belgrádban tudjam a legjobb formámat hozni."

A téltől szintén debreceni színekben induló Szűcs Valdó a dél-karolinai Clemson városában megrendezett Bob Pollack Invitationalon 7.81-es futással kezdte a szezont 60m gáton, amivel megnyerte futamát, összesítésben pedig a 3. lett Leonard Mustari és Rasheem Brown mögött.

"Nem volt rossz így elsőre. Most végeztünk a téli felkészüléssel, így még elég fáradt vagyok. Jövő héttől kezdünk majd egy kicsit könnyíteni és remélem a következő versenyen már menni fog a lábam rendesen. A következő versenyem New Balance Invitational lesz New Yorkban február 6-n" - mondta Valdó a verseny másnapján.

Karlsruhéban két világrekorder is ott volt a Gold sorozat első versenyén. Az olimpiai bajnok Armand Duplantis két komoly céllal vágott neki az idei esztendőnek: megdönteni saját világcsúcsát, illetve nagyon szeretne a nyári oregoni világbajnokságon aranyérmet ünnepelni.

A még mindig csak 22 éves rúdugró első megmérettetésén rögtön megpróbálta a 6.19 méteres magasságot sikerrel venni, de csoda lett volna, ha rögtön nyitó versenyén összejött volna neki saját rekordjának a megjavítása. A győzelme nem lehetett kérdés, amit végül 6.02 méterrel szerzett meg.

Berihu Aregawi még Duplantisnál is fiatalabban mondhatja magát világcsúcstartónak. A 20 éves etióp az 5 kilométeres utcai futás leggyorsabb eredményének a birtokosaként (12:49 perc) ezúttal 3000 méteren futott 7:26.20-at fedett pályán, amivel minden idők ötödik leggyorsabbja lett.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.