Madarász Viktória és Helebrandt Máté remek időkkel magyar bajnokok 35 km gyaloglásban

Madarász Viktória

Fantasztikus eredményeket hozott a 35 kilométeres gyalogló magyar bajnokság, amit a rangos Dudinská 50 nevű verseny részeként bonyolítottak le.

A nőknél Madarász Viktória a nemzetközi viadalon a bravúros 6. helyezést érte el, amivel ő lett az országos bajnok. Az UTE gyaloglója 2:50:29-es időt gyalogolt, amivel két percet faragott a tavaly októberben Besztercebányán felállított magyar csúcsából.

A rutinos atléta már azzal az eredményével is kvalifikálta magát a 2022-es esztendő két legnagyobb eseményére, az oregoni világbajnokságra és a müncheni Európa-bajnokságra is.

Oláh Barbara szintén jó teljesítménnyel mutatkozott be a világversenyeken az idén debütáló távon. A Békéscsabai AC kiválósága a 16. helyen ért célba, 2:57:48 alatt legyalogolva a 35 kilométert, amivel Madarász mögött a második lett. A magyar bajnoki bronzérem Récsei Rita (BHSE) birtokába került, aki a 23. lett a 39 célba érkező közül.

A férfiaknál összesen 59 fő teljesítette az embert próbáló távot. A legjobb magyar Helebrandt Máté lett, aki az NYSC színeiben 2:36:37-es eredménnyel ünnepelhette sokadik felnőtt bajnoki aranyérmét. A háromszoros olimpikon atlétánk a nemzetközi mezőnyben a 25. helyen zárt, alig egy perccel elmaradva az Eb-szinttől.

A második legjobb magyar a Honvéd Szondi SE fiatalja, Tóth Norbert lett, akinek 2:56:34-es gyaloglásával az U23-as ob-cím is a birtokába került. Az 54. pozícióban célba érő versenyzőtől csak négy helyezés választotta el Papp Ferenczet, aki az SZVSE-nek szerzett egy bronzérmet. Csontos Imre, Bagdány Tomasz és Tokodi Dávid nem értek célba.

Fantasztikus eredményeket értek el fiataljaink is Szlovákiában, ahol Erdős Judit a nyári U18-as Eb-re, Kovács Alexandra pedig az U20-as világbajnokságra is kvalifikálta magát. A 10 kilométeres U20-as versenyben Spiller Tiziana a második, Kovács Alexandra pedig a harmadik helyen zárt.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.