Merényi Timea és Szabó Sándor az év hegyifutói

2021-ben teljesen egyértelműen ők voltak a legjobbak a MASZ Hegyi- és terepfutó Bizottsága döntése értelmében.

Merényi Timea (Szkita SE) győzött a Masters Hegyifutó Világbajnokságon és az Európa-bajnokságon is W50-es kategóriában. Korábban nem volt még ilyen, hogy valaki duplázni tudjon egy évben. WMRA világkupa összetett top10-es helyezést és Kékes hegyifutó ob bajnoki címet is szerzett az erős mezőnyben.

„Köszönöm szépen, hogy engem választottak az év hegyifutójának” – kezdte Timi a 2021-es év értékelését. “Nagyon köszönöm a Szkíta sportegyesületnek a támogatást! Külön köszönet az edzőmnek, Talabér Attilának, hogy egész évben kitartott mellettem. Nem számítottam rá, hogy ilyen sikeres évet zárok.  Nagy kihívás volt az idei szezon. Több fronton kellett helyt állnom. A hazai hegyifutó bajnokságokon, a WMRA Világkupa sorozatán, és a Masters Hegyifutó Európa és Világbajnokságon is. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy Masters Világ és Európa-bajnoki címet szereztem, de nagyon boldog vagyok, hogy még ennyi idősen is sikerült magyar hegyifutó bajnoknak lenni. Az év végére teljesen kimerültem, nem csak a versenyzés, hanem a rengeteg utazás miatt, évvégére kezdtem kipihenni magam, így még nagy terveim nincsenek a jövő évet illetően. Ha az egészségem engedi akkor remélem lesz erőm és motivációm a folytatáshoz.”

Szabó Sándor (MFSE) sikere sem volt kérdés, hiszen a WMRA Hegyifutó Világkupán összetettben a dobogóra állhatott fel, ami hatalmas siker a szakágunkban.

Sanyi igy látta a 2021-es esztendőt:

„Ebben az évben szinte minden összejött, amit én célul tűztem ki magamnak. Sikerült javítani a világkupa 8. helyemen, ráadásul nem is kicsit, habár a Top5 volt a cél, végül sikerült a 2. helyen végezni. Emellett pluszban sikerült két állomáson is 2. helyen beérjek, ami egy óriási plusz. Ezen kívül még egy reptéri fogadást is kaptunk a csapatomtól, ami régi vágyálmom volt. Szóval több mint tökéletes szezon volt ez számomra, rengeteg kalanddal és felejthetetlen élményekkel! A díjra nézve, ha jól számolom ez a negyedik alkalom, hogy engem ért a megtiszteltetés, és nagyon jól esik, hálás vagyok érte! Igyekszem évről-évre megtenni mindent, amit csak tudok ezért a sportért és szakágért. A jövőben még egyelőre nem tudom mit fogok tenni, mert hamarabb értem el ezt a sikert, mint terveztem, de az biztos, hogy a sporton belül találok magamnak célt. Ez még a jövő zenéje. Köszönöm szépen!”

Gratulálunk és további sikereket kívánunk a 2022-es esztendőben is!

A Év Hegyifutója címért járó kupák átadására a szentgáli Nyílt Hegyifutó Félmaratoni Magyar Bajnokságon kerül sor 2022 április 9-én. Ezenfelül Timi és Sanyi ingyen indulhatnak a 2022-es egyéni hegyifutó magyar bajnokságokon (félmaraton, hosszútáv, “klasszikus” hegyi ob).

forrás: https://hegyifutas.hu

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.