Minden gyereknek joga van a sporthoz!

Május 7-én ünnepli a Kölyök Atlétika Napot a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics - WA), amelynek apropója, hogy elindult az új Kids' Athletics (kölyök atlétika) program. A naphoz csatlakozik a Magyar Atlétikai Szövetség és a hazai, önálló Kölyökből Atléta Program is.

Minden gyerek mozgásra, játékra, felfedezésre születik – ez a gondolat inspirálta a szervezőket és az a meggyőződés, hogy nem számít, hol vannak a világon, nem számítanak az egyéni körülményeik, de minden gyerek alapvető joga a sporthoz való hozzáférés.

A kibővített és újratervezett programon keresztül a nemzetközi szövetség célja, hogy olyan forrásokat biztosítson világszerte, amelyek segítségével a helyi szervezetek megtanítják a gyerekeket a mozgásra, és arra ösztönzik őket, hogy többet sportoljanak és mindezt tegyék közösen.

Úgy alakították át a programot, hogy szélesebb korosztályt (4-14 év közötti) érintsen. Három szinten épül fel úgy, hogy szórakoztatva tanít meg mind az alapvető, mind az atlétikai készségekre.

A tagszövetségek, iskolák és klubok számára tervezett összes tevékenység és anyag most ingyenesen elérhető online a kids-athletics.org oldalon.

„A Kölyök Atlétika Nap azért jött létre, hogy minél több szervezet népszerűsítse az atlétikát május 7-én. Remélhetőleg ez a nap szerves részéve válik minden évben az atlétika naptárnak. A WA is bátorítja a tagszövetségeket, klubokat, iskolákat és más kapcsolódó szervezeteket, hogy fedezzék fel és próbálják ki az új Kids' Athletics erőforrásait és tevékenységeit. A World Athleticsnél az a víziónk, hogy az atlétika és a sportolóink ​​erejét használjuk egy egészségesebb és fsportosabb világ megteremtésére. Ez a gyerekeknél kezdődik, mivel a korán kialakított szokások az egész életükre szólóan maradnak"

- mondta Sebastian Coe, a World Athletics elnöke.

„Alapsportként az atlétika olyan fizikai készségeket ad a gyerekeknek, amelyek lehetővé teszik számukra a mozgást, a felfedezést. Így kinyílik a világ számukra azzal, hogy bíznak a fizikai képességeikben. Azt szeretnénk, hogy minden gyerek mozogjon és azáltal az élete boldogabb és egészségesebb legyen” – tette hozzá.

A Kids' Athletics Day-t ünneplő csoportokat arra kérik, hogy május 7-én tegyenek közzé fotókat és videókat a közösségi médiában a #KidsAthleticsDay és a #BorntoMove hashtagek használatával, hogy a nap globális ünnepé váljon.

Kabala verseny

A WA a program népszerűsítése érdekében kabala versenyt is hirdet. A világ minden tájáról 4 és 14 év közötti fiatalok jelentkezhetnek a kabala megtervezésére. A pályaműveket 4-7, 8-11 és 12-14 éves korosztály kategóriáiban bírálják el, a kiválasztott pályaműveket és a korcsoportok győzteseit egyaránt díjazzák. A végső győztes alkothatja meg a Kids' Athletics kabaláját.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.