Szűcs Valdó szépen helyt állt New York Cityben

Szűcs Valdó

Szűcs Valdó erős mezőnyben futhatott vasárnap este az Indoor Tour Gold sorozatának New York-i állomásán.

A magyar versenyző 60 méteres gátfutásban állt rajthoz a Staten Islanden megrendezett viadalon olyan riválisokkal szemben, mint amilyen a világcsúcstartó Grand Holloway, aki 7.37-tel meg is nyerte ezt a futamot is.

Az első, sikertelen rajt után másodikra már eljött a mezőny, és talán pont csak a szédületes sebességgel kilövő Holloway kapta csak el nála jobban az indítás pillanatát. A 26 éves atléta végül a 6. helyen ért célba, 7.73-as idővel, amivel négy századmásodpercet javított Clemsonban futott idei legjobbján.

„Össze kell még rakni a futást, remélem a következő versenyeken már jobban fog menni a lábam, és a Magyar Bajnokságra minden összeáll” – bizakodott a DSC-SI versenyzője, egyben előre is tekintett a február utolsó hétvégéjén Nyíregyházán sorra kerülő fedett ob-ra.

Soha senki nem futott olyan gyorsan amerikai földön 3000 méteren fedett pályán, mint ahogyan Adel Mechaal tette vasárnap. A spanyol futó 7:30.82-vel új Európa-csúcsot állított fel. A spanyoloknak jól ment Staten Islanden, ugyanis 800 méteren Mariano Garcia is új nemzeti rekordot ért el (1:45.12), illetve az 1500 méter is Esther Guerrero sikerével zárult.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.