Rivasz-Tóth Norbert országos csúccsal U23 Európa bajnok!

Kozák Luca bronzérmes, Gyurátz Réka negyedik, Szőgi István hetedik a délutáni döntőkben

Parádés eredménnyel kezdődött számunkra az U23 EB szombat délutáni programja. A férfi gerelyhajítás döntőjének második sorozatában Rivasz-Tóth Norbert 83,08 méteres  dobással új országos csúcsot  ért el, amellyel a mezőny élére állt és győzött /régi csúcs:81,55 m Horváth Gergely 2003.

Néhány perccel a kiváló teljesítmény után Kozák Luca  is kitett magáért a 100 gát fináléjában, kiváló rajt után végig jól futva a harmadik helyen ért célba. Eredménye jobb az általa tartott up.csúcsnál, de a hátszél a megengedettnél erősebb volt:13,06 mp +2,3 m/sec.

Az esti műsorban kezdődött – némi záporeső kíséretében - a női kalapácsvetés, amelynek élmezőnyében szoros eredmények követték egymást, a második helyezettől a hatodikig 66 és 67 méter közötti kisérletek születtek. Gyurátz Réka  elsőre elért 66,67 méteres  eredményével a negyedik legjobb volt a küzdelmes döntőben.

Taktikai versenyt futottak az 5000 méter döntőjében a férfiak. Szögi István  jól osztotta be erejét, jól helyezkedett és a végén elkövetkezett hajrá-versenyben 14:18,06-al az értékes hetedik helyezést szerezte meg.

A zárónapon délelőtt 20 km-es gyaloglóinknak szurkolhatunk, délután a két 4x100-as váltónk rajtol az előfutamokban, döntőt fut Juhász Balázs akadályon és szintén a finálé indulója Szilágyi Réka gerelyhajításban és a női 4x400-as váltó is.  (ml, foto EA stream)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.