Újabb helyezések az eredményes négy nap végén

Magyarország 11. az érem-, és 13. a ponttáblán - 34 pontszerző ország között

A 2017. évi U23 EB záródélutánja is tartogatott izgalmakat a magyar küldöttség számára, mivel öt versenyszámban is érdekeltek voltunk. Már rögtön a program elején szereplő és változatos történéseket hozó 4x100 méteres előfutamokban pályára léptek atlétáink. A botelejtéssel, hibás rajttal, túlváltással tarkított versenyekben a magyar váltók megbízható futásokkal teljesítették a távot és mind a férfiak/40,04 mp – mind a nők/45,20 mp bejutottak a koraesti döntőbe.

A Kozák Luca, Ferenczi Melinda, Répási Petra, Nádházy Evelin  összeállítású négyes a döntőben még jobban futott/45,03 mp és szép váltásokkal az értékes hatodik helyet szerezte meg. A csapat mindkét futása új országos U23 csúcs  volt!

Balszerencsés volt a fináléban a Pázmándi Zsolt, Boros Bence, Balogh Péter, Köcse Richard  felállású férfi váltó, az első váltásnál a bot a talajon landolt, de azt felvéve, a váltó a hetedik helyen zárta a versenyt/ 50,97 mp.

A 3000 akadály döntőjében a bátran versenyző Juhász Balázs jó hajrával érkezett be ötödikként a célba. Rangos helyezését az előfutamban elért egyéni csúcsától 15 századdal elmaradva, 8:45,90-es időeredménnyel érte el.

Csapatunk két kilencedik hellyel zárta a négynapos viadalt. A gerelyhajítás fináléjának erős mezőnyében Szilágyi Réka 55,53 méteres eredménnyel maradt le egy hellyel a legjobb nyolctól – a számot riói olimpiai bajnok, a horvát Sara Kolak  nyerte/65,12 m. A 4x400 méteres női váltónk: Nádházy Eveli, Ferenczi Melinda, Sajtos Anna, Osváth Krisztina  összeállításban a mezőny második felében küzdött ellenfeleivel és szoros versenyben zárta ezen a helyen a klasszikus távot.

A Bydgoszczban rajthoz állt magyar U23-as válogatott eredményes négy napra tekinthet vissza. A jó hozzáállást mutató teljes csapatból kiemelkedő két aranyérem, egy ezüst-, egy bronz-, egy negyedik-, egy ötödik- és három hetedik hellyel az érem táblán a 11. / 30 nemzet nyert érmet - az 1-8 helyezések alapján számított ponttáblán 47 ponttal a 13. helyen végzett Magyarország/34 ország szerzett pontot.(ml)

Helyezést elért atlétáinkArany: Halász Bence/ kalapács, Rivasz-Tóth Norbert/gerely - Ezüst: Pásztor Bence/kalapács - Bronz: Kozák Luca/100 gát - Negyedik: Gyurátz Réka/kalapács - Ötödik: Juhász Balázs/3000ak - Hatodik: 4x100 m női váltó / Kozák Luca, Ferenczi Melinda, Répási Petra, Nádházy Evelin  -  Hetedik: Bicsák Bence/10 000 m, Szögi István/5000 m, 4x100 m férfi váltó / Pázmándi Zsolt, Boros Bence, Balogh Péter, Köcse Richárd

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.