Az előőrs már Londonban van

Pénteken kezdődik az IAAF Atlétikai Világbajnokság / Videó, tudnivalók

Tizenhat magyar atléta áll rajthoz a pénteken kezdődő IAAF Atlétikai Világbajnokságon. A csapat előőrse, mint ahogy arról Igaz Bálint  tájékoztatta a honlapot, kedden este megérkezett Londonba.

A magyar vb-válogatott legutóbb négy éve szerzett érmet, akkor Pars Krisztián  ezüstjének örülhettünk. Ezúttal kisebb sérüléssel áll rajthoz a kiváló kalapácsvető, és mint elmondta az M1 kérdésére, a mozgásán is van még mit javítania, ennek ellenére 77-78 méteres dobásra alkalmasnak érzi magát.

2003 óta nem volt ekkora létszámú magyar küldöttség atlétika VB-n. Érdekesség, hogy az olimpiai bronzérmes Márton Anita  súlylökés mellett diszkoszvetésben is indul. Fő számában Londonban pedig egy új egyéni, azaz országos csúcsot remél a világversenyeken megbízhatóan teljesítő súlylökőnő, aki szeretné a húszméteres álomhatárt is idén túllépni.

Hasonló csúcs-körüli gondolattal indul útnak Baji Balázs, aki idén már háromszor javította meg az országos csúcsot 110 gáton. Elárulta, örül a csúcsdöntéseknek, de igazából a VB-n szeretne nagyot alkotni, és legalább a döntőbe kerülni.  Természetesen a 16 tagú magyar csapat minden tagja kellő felkészültséggel és várakozással tekint az előttünk álló londoni napokra. (forrás: m4sport.hu,ib)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.