Hárman tovább jutottak az atlétikai versenyek nyitónapján

Taipeiben megkezdődtek a 29.Nyári Universiade  atlétikai versenyei. A magyar csapatból elsőként Halász Bence  lépett pályára, aki első kísérletével biztosan jutott a csütörtöki döntőbe/71,29 m Q. A mezőnyben a szombathelyi dobóval együtt öt londoni döntős volt, élükön a brit fővárosban harmadik világbajnoki címét nyerő Pawel Fajdekkel. A megállapított selejtező szint/60 m  alapján 17 versenyző készülhet a fináléra.

A délelőtti időjárás megváltozott a délutáni program kezdetére, nagy eső esett, a kezdés jelentősen csúszott és a folytatásban vizes pályán zajlottak az események. A 800 méter harmadik előfutamában rajtolt Kéri Bianka, aki érett, taktikus futással, a hellyel való továbbjutást végig „kézben tartva”, futam másodikként kvalifikálta magát a holnap esti elődöntőbe/2:04,51 p Q

Két indulónk selejtezett gerelyhajításban. Az „A” csoportban Szilágyi Réka  elsőre elért 55,48 méteres  kísérletével a továbbjutásra már akkor bíztatónak tűnt negyedik helyen zárta a versenyt (szint: 58 m) – a két csoport eredményei alapján a szolnoki versenyző kvalifikálta is magát a két nap múlva megrendezésre kerülő döntőbe. A második csoportban lépett pályára Bogdán Annabella, aki 49,16  méteres dobással fejezte be versenyét.  

Az Universiade eseményei élő közvetítésben követhető a FISU honlapján és az Eurosport csatorna is közvetít élőben, illetve felvételről. Az időeltolódás: HUN +6h (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.