Európai atlétika: Kongresszus és Év legjobbjai gála Vilniusban

Nyilvánosságra hozták a „döntőbe került” topversenyzőket/ stream közvetítés a gáláról

Csütörtöktől Vilniusra tekint az európai atlétika. Litvánia fővárosában találkoznak a sportág irányítói és a kontinens szövetségeinek vezetői az elkövetkező év, évek terveinek, versenyeinek megbeszélésére.

Az események csúcsnapján szombaton, délelőtt kerül sor a 2017. évi Kongresszus  teendőinek elvégzésére, majd az esti gála fénypontjaként hirdetik ki az Év legjobb atlétáit és a legígéretesebb tehetségeit.

A felnőtteknél a legjobb három férfi és legjobb négy női jelölt között londoni világbajnokokat találhatunk Ramil Guliyev/200m, Kevin Mayer/10pr, Johannes Vetter/gerely - Mariya Lasitskene/magas, Ekaterini Stefanidi/rúd, Nafissatou Thiam/7pr és Anita Wlodarczyk/kalapács személyében. (A voksok összeszámlálása után kialakult döntetlen miatt található négy hölgyatléta a listán.)

A sportolók sorrendjét az atlétabarátok, a média, az európai tagszövetségek, valamint egy szakértő európai atlétikai panel szavazata határozta meg, a négy szavazói csoport pontszám-egynegyedének összeadásával számolják ki a sportolók végső pontszámát.

A szombat esti European Athletics Golden Tracks  gála az EA facebook oldalán 20,00 órától stream közvetítésben megtekinthető. (forrás: EA)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.