Rangos elismerés az Európai Atlétikai Szövetség kongresszusán

Mátraházi Imre Golden Pin kitüntetést kapott Vilniusban

Az Európai Atlétikai Szövetség Vilniusban zajló Kongresszusán magas elismerésben részesült Mátraházi Imre, az IAAF Technikai igazgatója. Az 51 tagországot számláló kontinentális szövetség legmagasabb fórumán a kiemelkedő versenyek lebonyolításának irányításában; a versenybírók képzésében évek óta közreműködő kiváló magyar szakember Svein-Arne Hansen  elnöktől vehette át a Golden Pin  kitüntetést.

- Örültem és csodálkoztam is, amikor értesítettek a kitüntetésről, mert még nem kaptam ilyen jellegű elismerést a tevékenységemért – mondta a vilniusi ünnepi pillanatok után Mátraházi Imre. - Örültem édesapám miatt is. Biztos, hogy most büszkén néz le ránk.

- Hogy kezdődött?

- Első nagy feladatom a 2002-es müncheni EB-n volt, de az 1998-ban Budapesten rendezett Európa bajnokság óta benne vagyok a nemzetközi versenyek szervezésében, lebonyolításában. A hazai rendezésű EB után egy évvel lettem az ITO panel tagja. Azóta folyamatosan kaptam, kapom a megbízásokat a versenyek lebonyolítása és a versenybíró képzés területéről.

- Az idei évben lesznek még nemzetközi feladatok?

- Idén a nagy eseményeket tekintve az Universiadé volt az utolsó, amelyen közreműködtem, de versenybíró képzésben ezt követte az európai vezető bírók tanfolyama, vizsgáztatása a bulgáriai Pravecben, és nem sokára hasonló feladattal egy londoni IAAF ITO kurzus következik.

- A 2018-as év is bővelkedik majd eseményekben…

- Igen, a következő év is tartogat sok IAAF feladatot, amelyre koncentrálni szeretnék. Kiemelten a fedett VB Birminghamban, U20 VB Tamperében, Kontinentális Kupa Ostravában, majd a szezon végén az ifjúsági Olimpia Buenos Airesben. Természetesen e rangos események mellett lesznek további feladatok is, amelyeket szeretném szintén jól megoldani.

Mátraházi Imre  eredményes atlétapályafutása után aktívan kapcsolódott be a sportág hazai életének szervezésébe, a versenyek lebonyolításába. 1983-tól napjainkig több hazai és nemzetközi esemény sikeres megrendezésének volt tevékeny részese - Olimpiák, VB-k, EB-k és számtalan magas minősítésű atlétikai esemény szervezésében, megvalósulásában vett részt.

A versenyek technikai, sportszakmai lebonyolításának területén megszerzett tudását és tapasztalatát 2005-től az atlétika legfelsőbb irányításában, az IAAF központjában kamatoztatja.

Az EA rangos elismerését, a Golden Pin  kitüntetést Mátraházi Imre – a családi hagyományok egyedülállóan szép folytatásaként – a hazai és a nemzetközi atlétikai élet magas szintű versenyeinek szervezésében szintén jelentős munkát végzett édesapjához  hasonlóan vehette át. (ml)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.