A Fair play mindenek felett

Svein Arne Hansen, az Európai Atlétikai Szövetség  elnöke gyerekközpontúnak tartja a szervezetet, amely a fiatalok ösztönzésére törekszik. A sportvezető büszkén kitért egy mára már megvalósult célra is: Az „I run clean”  mozgalom sikerességére. Ez annyit takar, hogy a versenyen résztvevő összes sportoló doppingellenőrzésen esik át a fair-play érdekében."

„ Örülök, hogy egyre több versenyt rendeznek ebben a sportágban; a fejlődés szembetűnő, ha csak a mostani U18-as Eb-re tekintünk. A sportot kedvelők száma évről évre egyre csak növekszik, ami a mi munkáknak is egy pozitív visszajelzése; de nem feltétlenül a miénk az érdem. Az atlétákkal dolgozók, például az edzők, mind fontos szerepet játszanak a fejlődésben.

Egy problémával azonban rendszeresen szembe kell néznem: Az emberek nehezen indulnak el a változás útján, mert félnek tőle s néha úgy érzem, egyhelyben toporgunk. Az elsődleges célom, hogy elhitessem a társaimmal, az újítások előre visznek bennünket.”

A sportvezető büszkén kitért egy mára már megvalósult célra is: Az „I run clean”  mozgalom sikerességére. Ez annyit takar, hogy a versenyen résztvevő összes sportoló doppingellenőrzésen esik át a fair-play érdekében. Fontos kiemelni, hogy nem csak a győri versenyre igaz ez a doppingellenőrzés, hanem az Európában megrendezett összes világversenyre. Számára a sport szeretete és tisztasága áll mindenekelőtt.

Az elnök beszélt arról is, hogy az Európai Atlétikai Szövetség vezetői nem támogatják az ifjúsági világbajnokság rendezését, mert a rengeteg résztvevő miatt az indulók esélyei jelentősen csökkennek s ezáltal a motivációjuk is alábbhagy, amit szeretnének elkerülni. Fontos, hogy gyermekközpontúnak tartják magukat és a fiatalok ösztönzésére törekszenek.

Svein Arne Hansen  teljes mértékben bizakodó a jövőre nézve: „Elképzelhető, hogy a következő generáció világsztárjai is itt vannak. Sosem tudhatjuk, hogy az itt versenyző gyerekekből mi lesz pár év múlva. Ha kitartóak, még az is előfordulhat, hogy 5 év múlva ismét Magyarországra látogatnak a felnőtt világbajnokságra. Addig persze még sok víz lefolyik a Dunán.” (U18 EB sajtó)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.