Elhunyt Szalka Géza

Kiemelkedő munkásságú testnevelőtanártól, edzőtől búcsúzik a magyar atlétika. Életének 71.évében elhunyt Szalka Géza, aki Nyíregyházán, edzői munkássága mellett a Vasvári Pál gimnáziumban példaértékű sporttagozatos oktatás alapjait tette le. Az országos méretekben is jelentős és eredményes kezdeményezés a megye és a város tehetségeit felkarolva valósította meg a szervezett utánpótlásnevelés és a tanulás összhangját.

Pálóczi Gyula, Molnár Tamás és társaik későbbi magasszintű atlétapályafutása hosszú évekre rangot adott a gimnáziumban folyó nevelésnek, sportéletnek. Szalka Géza  életét családja mellett az atlétika szeretete tette teljessé, testnevelőtanári tevékenysége mellett edzőként is folyamatosan a sportágért dolgozott.

A Nyíregyházi Sportcentrumban az elmúlt években és napjainkban is tehetséges versenyzők sorának felkészülését irányította, és aktívan részt vett az események szervezésében, lebonyolításában is. Az atléta család megrendülten búcsúzik Szalka Gézától. A mindig segítőkész, nagytudású, a sportágért önzetlenűl tevékenykedő kiváló edző és pedagógus emlékét a sportág megőrzi.  

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.