Négy centiméterre a legjobb nyolctól

Gyurátz Réka kilencedik. Gyürkés Viktória 13. a döntőben

Vasárnap este nyolc döntővel fejeződött be a 24.Atlétikai Európa bajnokság. A berlini Olimpiai stadion záróprogramjában három versenyszámban voltunk érdekeltek. Gyurátz Réka és Gyürkés Viktória döntőben szerepelt, és rajthoz állt női 4x100  méteres váltónk is.

A kalapácsvetés fináléjàban Gyurátz Réka  jól versenyzett, kiegyensúlyozott kísérletei során másodikra elért 70,48 méterrel t ovábbjutó helyen állt. A 22 éves magyar atlétát a harmadik sorozat végén a Rió-i olimpia bronzérmese, Sophie Hitchon  4 cm-rel túldobta és így a brit dobónő léphetett tovább. A Dobó SE versenyzőjének selejtező-beli és döntős szereplése, a szoros versenyben elért kilencedik helyezése  újabb szép állomást jelent eddigi eredményes pályafutásában.

G yürkés Viktória  is erős mezőnnyel vette fel küzdelmet a 3000 méteres akadályfutás döntőjében. Az Ikarus BSE futónője a jó tempót futó versenyben, a mezőny harmadik harmadában kontaktban volt a jobb helyezésért.  A folyamatosan fejlődő versenyszámban elért 13. helyezése  egyéni csúcsához közeli eredményekkel párosult/ a döntőben 9:40,41 p.

A meghívott 4x100-as női  váltók között a 12. idővel indult az idén országos csúcsot elért magyar kvartett. A csapat a rendkívül erős első futamban Nguyen Anasztázia, Kaptur Éva, Kerekes Gréta, Kozák Luca  összeállításban állt rajthoz– továbbjutni a két futamból az első három helyezett mellett idővel még két váltó tudott. A magyar váltó 44,15 mp-cel futamában hatodikként ért célba - a döntőhöz 43,74 Q és 43,38 q kellett. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.