A húsz éve rendezett az Atlétikai EB-re emlékezett a sportág

Találkozó a nagy sikerű esemény jubileumán

A húsz évvel ezelőtt Budapesten megrendezett Atlétikai Európa Bajnokságra  emlékeztek pénteken a sikeresen megrendezett esemény szervezői, versenyzői, versenybírói és a mind azok, akik tevékenyen részt vettek a verseny, a körülmények, az évtizedekig ható sportélmény előkészítésében, lebonyolításában.

A Városligeti Műjégpálya díszterme már a meghirdetett kezdés előtt szinte megtelt, az 1998-as EB adta közös élmény zsongása töltötte be a termet.  Találkozó első részében – mindenekelőtt megemlékezve azokról, akik már nincsenek közöttünk - pódium beszélgetéseken elevenítették fel a rendezés elnyerésének izgalmas időszakát; a sajtó és marketing munka hátterét; a szakmai felkészülés szervezését; a kettős magyar kalapácsvető sikert; a Népstadion korszerűsítésének kulissza „titkait” - a magyar sport emblematikus létesítményének felkészítését az eseményre; a nézői csoportok versenyében élenjárt veszprémi fiatalok élménydús napjait.

Az EB-t is közvetítő Gulyás László  hangulatos vezetésével Gál László, Szalay Péter, Orendi Mihály, Horváth Dezső, Gécsek Tibor, Stiglic Edit és Molnár Zoltán  idézte fel a munkás, de szép időszakot. A közös vacsora során, a szépen megterített asztaloknál még sokáig téma volt az 1998-as budapesti Európa bajnokság. Az emlékekkel teli találkozón megjelent élversenyzők, szakemberek, sportvezetők, versenybírók szóban, képben, mozgófilmen újra átélhették a sok nézőt vonzó, magas színvonalú teljesítményeket hozó felejthetetlen napokat.

Amikor eredményes pályafutása végén egy interjúban megkérdezték a Budapesten EB-aranyérmet nyert Gécsek Tíbort, mi az, amire a legszívesebben emlékszik vissza, a következőket felelte: „– Egyértelműen a budapesti Európa-bajnokság. Az felülmúlhatatlan élmény. Rengetegen voltak kíváncsiak ránk, a közönség fantasztikus hangulatot teremtett a Népstadionban.”

A jubileumi találkozó résztvevői az akkor végzett sikeres munka emlékével álltak fel az asztaloktól, remélve, hogy a maiaknak is lesz része a nem is oly távoli jövőben hasonló élményben. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.