Négyszer is hetven méter felett

Szuper- és Serdülő Liga döntő, első nap / KozáK Luca két számban győzött

Szombaton meleg, időnként szeles időben zajlott a budapesti Lantos Mihály Sportközpont  atlétikai pályáján az idei Szuper Liga  és Serdülő Liga döntő első napja. A felnőttek és a fiatalok nagy számban népesítették be az MTK Budapest  létesítményét – élvezetes szoros küzdelmeket láthattak és a közelgő idényvége ellenére több jó teljesítménynek is tapsolhattak az érdeklődők.

Jó sorozattal bizonyította stabil formáját a kalapácsvetésben győztes Gyurátz Réka, aki négyszer is hetven méter fölé repítette a szert/71,14 m. A rövid gátak győztesei: dr.Baji Balázs és  Kozák Luca jó ritmusú futásokkal győztek/13,62 – 13,20 mp. Kozák Luca  ezt megelőzően 100 méteren is a leggyorsabb volt – az egyes pályáról 11,62- vel ért elsőként a célba. A szakág 400 gáton eredményes tagja, Koroknai Tibor – szintén a legbelső pályán – 47,47 mp egyéni csúccsal nyerte a négyszáz síkot. Diszkoszvetésben Kővágó Zoltán 62,37  méterrel volt a lejobb. A Berlinben leghosszabb távon up.csúcsot gyalogolt Venyercsán Bence 42:51,68 perccel teljesítette a 10 000 méteres távot.

A Szuper Liga versenyszámok végső sorrendjéért – ha változó színvonalon is – kiélezett küzdelmeket folytattak az atléták.

Az ügyességi számokban szoros eredményeket hozó sorozatok után alakult ki nem egyszer a végeredmény – néhány távfutó verseny végső sorrendje is hozott izgalmakat a mozgalmas nap során. Az eredménylista a mellékletben megtekinthető.

A felnőttekkel immár hagyományosan és jó gondolattól vezérelve együtt versenyző serdülők teljesítményeit is jó volt nézni, reményteljes eredmények olvashatók a Serdülő Liga első napi jegyzőkönyvében. Folytatás vasárnap: 12,30 h/ SL illetve 13,30 h/SzL. (ml)

 

SZL döntő, 400 m Koroknai Tibor 47,47 pb

Dátum: 
25 August 2018
Szerző: 
Vindics Péter
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)

Kozák Luca, 100 gát 13,20 mp - Szuper Liga döntő 2018

Dátum: 
25 August 2018
Szerző: 
Lengyák György
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.