Harmadik hely az IAAF kalapácsvető sorozatában

Halász Bencét csak a két lengyel klasszis előzte meg, Gyurátz Réka kilencedik / Videó

Az IAAF World Hammer Throw Challenge  idei sorozatában a férfiaknál a lengyel Wojciech Nowicki, a nőknél pedig világcsúcstartó honfitársa, Anita Wlodarczyk végzett az első helyen.  A nemzetközi szövetség közleménye szerint a férfiak versenyében a néhány hete Európa-bajnoki címet nyert Nowicki három legjobb versenyeredményének összege 241,89 méter volt a sorozatban, ami több mint egy méterrel jobb világbajnoki címvédő honfitársáénál, Pawel Fajdekénél. A két lengyel mögött a berlini EB-hez hasonlóan Halász Bence  végzett a harmadik helyen 232,46 méterrel.

A nőknél a szám egyeduralkodójának első helye nem volt kérdéses. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Wlodarczyk (228,12) hatalmas előnnyel utasította maga mögé a második helyen zárt amerikai Gwen Berryt (223,31). Gyurátz Réka (211,82) a kilencedikként végzett a végelszámolásnál. (forrás: mti)

"- A legnagyobb álmom, hogy olimpiai bajnok legyek" – mondta Halász Bence a Digi Sport  kérdésére a hétvégi Szuper Liga döntőn, ahol a kalapácsvetés mellett a sorozat abszolút győztese címet is elnyerte. Nem akármilyen tervei vannak a Dobó SE mindössze 21 éves kalapácsvetőjének - a sportág itthoni hagyományait folytatva - olimpiai bajnok szeretne lenni.

"- Vannak magammal szemben elvárásaim. A legnagyobb álmom, hogy olimpiai bajnok legyek. Én úgy gondolom, hogy 2020-ban ez még kicsit korainak tűnik, de természetesen Tokióban sem szeretnék rossz teljesítményt elérni” – nyilatkozta a junior VB aranyérmes, felnőtt EB bronzérmes atléta.

Halász Bence  vasárnap a Lantos Mihály Sportközpontban rendezett Magyar Szuper liga-döntőben - Hudi Ákost és Pásztor Bencét  megelőzve - 76,74 méterrel  nyerte meg a kalapácsvetést, megközelítetve az EB-bronzérmet érő dobását (77,36).

„- Nagyon örülök, hiszen sikerült olyan eredményt kihoznom magamból, amivel magabiztosan tudok kiutazni majd a Világkupára, amelyet két hét múlva rendeznek Ostravában. Az Európa-bajnokság után úgy éreztem, hogy a formám egy kicsit lefelé ment sajnos, de ezzel az eredménnyel szerintem újra lendületet szerezhetek, és akkor elindulhat ismét fölfelé egy emelkedőn a teljesítményem” – fogalmazott a szombathelyi kalapácsvető, aki a Szuper Ligában a férfiak között abszolút győztes lett.

Halász Bence  szerint igencsak kiélezett verseny várható a Világkupán. „- Nem lesz egyszerű, mert Ázsiából is ott lesz az olimpiai bajnok (Dilshod Nazarov) és a katari versenyző (Amgad Elseify Ashraf), Európát pedig az EB-aranyérmes lengyel kalapácsvető (Wojciech Nowizki) és jómagam fogjuk képviselni. Úgy gondolom, mind a négyen versenyben lehetünk, egy nagyon erős küzdelemre számítok” – mondta a 79,57 méteres egyéni csúccsal rendelkező atléta. (forrás: Digi Sport – Sport 24)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.