Elhunyt dr. Sztipits László

Életének 75. évében elhunyt dr.Sztipits László, a magyar atlétika évtizedeken keresztül eredményes edzője, testnevelő tanár, a Testnevelési Egyetem Atlétikai Tanszékének adjunktusa.

Debreceni középiskolás évei után a TF tanári szakán szerzett diplomát, majd általános iskolai testnevelői munkájával párhuzamosan kezdte meg – a legfiatalabbakkal - az atlétika sportágban a legmagasabb szintekig eljutó tevékenységét. Kiemelkedően céltudatos és önzetlen edzői pályája során magyar bajnokok, válogatottak sorát nevelte fel. A napjainkban is csúcstartó, fedettpályás világjátékok győztes Siska Xéniával az élen, szakszerű munkájának köszönhetően tanítványai nagy számban bontották ki tehetségüket.

Sztipits László edzői munkája mellett mindig figyelmet fordított a gondjaira bízott fiatalok nevelésre, a versenypálya mellett az életre is készítette atlétáit. A sport, a sportág szeretetét sugárzó, magasszintű tudással párosult tevékenységét a szakmai közeg kitüntetésekkel ismerte el. Az atléták családja megrendülten búcsúzik dr.Sztipits Lászlótól, nem felejtve példaértékű szakmai tudását, személyiségét és magas hőfokon égő sportágszeretetét.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.