Nemesvámoson folytatódik a mezei liga-sorozat

Tudnivalók, nevezések

A 2018/2019. évi Mezeifutó Magyar Liga  második fordulója következik vasárnap, helyszín a Veszprémhez közeli Nemesvámos.  A már eddig is jó házigazdának bizonyult településen az óvodás korúaktól egészen a felnőttekig minden korosztály képviselői pályára lépnek.  A mezei sorozat versenye mellett a Sport XXI régiós futamai is a program részét képezik.

„- A liga sorozat kölyök futással indul, a 2010-2012-ben született gyerkőcöknek 1000 méteres távot kell teljesíteniük. A serdülő korosztályban a lányok három kilométert, a fiúk négyet futnak. Az ifjúsági ligában nemek szerint négy és öt kilométer vár az indulókra, a junior és a felnőtt nők öt kilométeren, míg a junior és felnőtt férfiak hét kilométeren mérik össze felkészültségüket – mondta a VEDAC ügyvezető igazgatója Németh Attila, aki egyben a versenybíróság elnökhelyettesi feladatait is ellátja.

- Új útvonalat kellett kijelölni, mert a tavalyi egy részén épült meg az új óvoda. Nem szerettünk volna más helyszínt keresni, mert Nemesvámos remek házigazdája a versenynek. Az új pálya kijelölése új kihívásokat is jelentett, mert az út egyes szakaszai átvezetnek a patakon is, így két átmeneti hidat is fel kell építenünk. Az ötlet és a kivitelezés Szemán János kollégám munkáját dicséri, valamint támogatókat is találtunk, akik az építési anyagokat biztosítják.”

A szervezők az ország minden pontjáról várnak indulókat, a különböző korcsoportokból összesen több mint háromszáz futóatléta rajthoz állásával számolnak. A hazai élvonal több jeles tagja is jelezte részvételét, így az első forduló mindhárom férfi dobogósa: Kovács Benjamin, Palkovits István, Gregor László – és pósteleki ezüst- és bronzérmes Pataki Anna és Kószás Kriszta. De tervezi indulást többek között Jenkei Péter, Bicsák Bence, Kiss Gergő, Kovács Tamás  is. November 11-én vasárnap a liga-verseny 11,45 órakor kezdődi, a felnőtt nők 13.30 -kor, a férfiak 14,00 órakor rajtolnak. (forrás: vedac.hu/ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.