Hatalmas öröm és büszkeség…

A 21 éves Halász Bencének  már most elszorul a szíve, ha a 2023-as budapesti VB-re gondol – dr.Baji Balázs a facebookon osztotta meg örömét, terveit - videón az M1 Híradó nyilatkozatokat is tartalmazó összeállítása

A 2018-as berlini Európa-bajnokságon bronzérmet kiérdemlő, az évadzáró világranglistán pedig a negyedik helyet elfoglaló Halász Bence  két egyetemi órája között ebédidőben értesült arról, hogy 2023-ban Budapest lehet a szabadtéri atlétikai világbajnokság házigazdája. A 21 esztendős kalapácsvető már most is kitűnő erőben van, de úgy gondolja, hogy öt év múlva lesz csak ereje teljében…

„- Sokmillió magyarral együtt számomra is hatalmas öröm és büszkeség, hogy a nemzetközi szövetség választása Budapestre, a mi országunkra esett. Sejtettem, hogy mi leszünk a befutók, de úgy gondoltam, hogy várjuk ki a végét, mert születtek már számunkra kedvezőtlen döntések is – nyilatkozta a junior világ- és Európa-bajnok Halász Bence az SzPress Hírszolgálatnak  percekkel a monacói eredményhirdetés után.

A legmagasabbra állítja a mércét - A Kiskunhalason született, de évek óta a szombathelyi Dobó SE színeiben szereplő válogatott atléta nem titkolja, hogy öt év múlva a lehető legmagasabbra állítaná maga előtt a mércét, magyarán mondva világbajnoki aranyérmesként szeretne távozni az újonnan felépülő budapesti atlétikai stadionból.

„- Alapvető célom a 80 méteres határvonal mielőbbi túlszárnyalása, majd a nyolcvanas dobóforma állandósítása – hangsúlyozta Németh Zsolt és Németh László tanítványa. – Ha ez gyorsan sikerül, akkor jövőre a dohai világbajnokságon is dobogós lehetek. Ez a teljesítmény lehet számomra a lehető legerősebb hajtóerő, ami a tokiói olimpiai döntőig repíthet, sőt, reményem szerint a pódium egyik fokáig. Évről-évre erősebb vagyok, a technikám is szépen csiszolódik, az atlétika a mindenen, nem akarom elkiabálni, de még sérülékeny sem vagyok, szóval fut a szekér velem, jó irányba haladok, még ha hullámvölgyek is várhatnak rám.”

Fel van villanyozva - Bence úgy gondolja, hogy a világranglista első tíz helyezettje közül kettő vagy három aligha „húzza ki” 2023-ig, ugyanakkor azokról sem szabad megfeledkezni, akik hozzá hasonlóan még fejlődésben vannak, és nagy terveket forgatnak a fejükben.

„- Akkor most egy hosszú, öt évig tartó, izgalmakkal és kihívásokkal teli út vár rám, de elszánt vagyok, az IAAF Budapestet favorizáló döntése pedig egyenesen felvillanyoz.

Jövőre egyszer még az utánpótlás EB-n is elindulhatok, és ott mindenképpen szeretném megvédeni a címemet, a még erősebb hátszelet viszont a dohai világbajnokságon elért dobogós helyezésemből szeretném kifogni.” – mondta befejezésül Halász Bence, akit néhány napja az év magyar atlétájának választottak meg. (Szalay Péter/SzPress Hírszolgálat)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.