Atléta díjazottak a Heraklész Gálán

Huller Dániel, Endrész Klaudia és edzőik elismerése/ Milák Kristóf és Késely Anna az élen

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért felelős államtitkárságának az Uránia filmszínházban rendezett ünnepségén a 2018-as év korosztályos és felnőtt kontinens- és világbajnokságain, illetve a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián legeredményesebben szerepelt utánpótláskorú versenyzőket és edzőiket jutalmazták. A gálán 11 sportág 54 sportolója és 25 edzője részesült elismerésben.

A férfiaknál az abszolút elsőséget az úszó  Milák Kristóf  érdemelte ki, aki az ifjúsági olimpián három arany- és egy ezüstérmet nyert; a felnőtt Európa-bajnokságon 200 méter pillangón győzött; a junior EB-n négy aranyat szerzett.

A nőknél a szintén úszó Késely Ajna ugyancsak három számot nyert meg az ifjúsági olimpián; a felnőtt EB-n két ezüstöt és egy bronzot, a junior EB-n pedig öt aranyat gyűjtött.

Atlétika sportágban  díjat vehetett át az U18 EB-n aranyérmes, az Ifjúsági Olimpián második 400 gátas, Huller Dániel/ edzői Maracskó Pál ás Orosz Ákos  és az Ifjúsági Olimpián szintén ezüstérmes, korosztályos világversenyeken döntős távolugró Endrész Klaudia/ edzője Házi Éva. Az ünnepség díjazottai között volt a triatlon U23 VB bronzérmese, Bicsák Bence – aki rangos atlétikai versenyeken is már több jó helyezést, eredményt ért el.

"A sport folyamatosan változik, de vannak állandó elemek: a tehetség és a szorgalom utat tör magának" - mondta köszöntőjében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. 

"A sport az a terület, ahol még a szerencse is azok pártjára áll, akik a legtöbbet tették a sikerért. Nagy öröm számomra, hogy a magyar utánpótlássport felívelő pályára állt, ezért köszönet illeti az edzőket és a szülőket is" - tette hozzá, majd úgy fogalmazott: azzal, hogy a magyar kormány a sportot kiemelt stratégiai ágazattá nyilvánította, a fiatalok sportjára is több pénz jut, s a létesítményhelyzet és az edzéslehetőségek is napról napra javulnak.

A díjakat Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Sárfalvi Péter  nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Vékássy Bálint, a MOB főtitkára, valamint Fazekas Attila Erik sportigazgatásért és sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkár adta át. (az MTI tudósításának felhasználásával)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.