Nyerges Mihály-emlékdíjat kapott Angyal János

Konferencia a TF-en a magyar sportról

Kilencedik alkalommal került megrendezésre az Eredményjelző: Magyar Sport  konferencia, Dr. Nyerges Mihály emlékére. A TF volt dékánja, az Európai Atlétikai Szövetség tanácsának tagja, a MASZ volt főtitkára kilenc évvel ezelőtt hunyt el. A Magyar Sporttudományi Társaság rendezésében a Testnevelési Egyetem Athén termében megtartott konferencia a nyitóbeszédek után a Nyerges Mihály-emlékdíj  átadásával kezdődött. A rangos elismerést az idén Angyal János, a volt élvonalbeli atléta, eredményes edző és sportvezető, a salgótarjáni Ugrógála ötletadója, versenyigazgatója vehette át, a jelenlévők tapsa közepette

„- A lelkemet is megérintette a Testnevelési Egyetem elismerése, hiszen egyrészt a szakmától kaptam, másrészt dr. Nyerges Mihály nevét viseli – mondta Angyal János, akit meglepett a díj. -  Az elismerés értékét még inkább növeli, hogy az elődeim között tudhatom Orendi Mihályt, a MOB alelnökét és dr. Sárközy Tamás professzort is. Misi csodálatos ember volt, az Ugrógála előtt mindig felhívott, érdeklődött, hogy miben tudna segíteni, de mindenkori személyes jelenléte is hozzájárult a verseny világszínvonalú megrendezéséhez. Örülök a díjnak, de annak még jobban örültem volna, ha átöleljük egymást.”

Az átadáson megjelent Nyerges Attila, Nyerges Mihály fia, az Ismerős Arcok zenekar vezetője, aki pár nappal korábban kapta meg a Magyar Kultúráért elismerő oklevelet.

Az ünnepi rendezvény szünetében került sor a Nyerges Mihály-emléktábla  koszorúzására, amely a Sportmenedzser Tanszék irodáinál nyert elhelyezést. Szép számú résztvevő jelenlétében a tanszék volt és jelenlegi vezetői, valamint a Hagyományőrző és Kegyeleti Bizottság elnöke közösen helyezték el a koszorút az emléktáblán.

A konferencia szakmai része érdekes és aktuális témákkal foglakozott.  Az előadók egy-egy kutatócsoport résztvevői voltak, köztük PhD hallgatók is. Az ország több felsőoktatási intézménye képviseltette magát, Győrtől Pécsig, illetve Budapest több egyeteméig. Az előadások többek között felölelték a Magyar Sport 2018-os teljesítményének értékelését, a sportesemények gazdaságra, illetve turizmusra történő hatását, a létesítmények fejlesztését, a kettős karrier programokat, illetve az információ-technológiát is. A jelenlévő közönség nagy érdeklődéssel figyelte az előadásokat. (forrás: nool.hu/tf.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.