„Úgy jöttem ide, hogy ezt most meg szeretném nyerni”

Kozák Luca országos csúcsbeállítással búcsúztatta a fedettpályás szezont.

Kozák Luca kiváló idővel, a 7.97-es országos csúcsot idén másodszor is beállítva szerzett aranyérmet a fedettpályás országos bajnokságon 60 gáton. A DSC-SI versenyzője klubtársát, Kerekes Grétát, illetve a Horn-Bercsényi DSE színeiben futó Sorok Klaudiát utasította maga mögé.

Úgy jöttem ide, hogy ezt most meg szeretném nyerni – szögezte le a 23 éves versenyző. – Az elmúlt öt évben mindig ezüstérmes lettem, általában egy századdal, pár ezreddel lemaradva a győztes mögött. Szóval nagyon érett ez már, és azt is tudtam, hogy jó formában vagyok. Sejtettem, hogy ha nincsen nagyobb hiba, akkor tudok nyolc másodperc körül futni, az pedig elég lehet a győzelemhez.

Suba László és Emese tanítványa azt is elárulta, a fedett vb elmaradása alaposan összekuszálta az egész éves programját.

Mivel pár nappal az első verseny előtt tudtuk meg, hogy elmarad a világbajnokság, így már nem volt időnk újratervezni a programot. Gondoltunk rá, hogy még egy-két versenyt beiktatunk, de az országos bajnokság után már nem igazán volt hol elindulni. Annyiban változott a program, hogy kicsit korábban kezdjük meg a felkészülést a szabadtéri szezonra, az edzőtáborok időpontjai azonban fixek.

Ám hiába ért véget a fedettpályás szezon, a munka nem áll meg, sőt!

Természetesen az olimpiai kvalifikáció most a fő célom – árulta el Luca. – Ezek a versenyek abból a szempontból jók voltak, hogy az itt elért két eredmény is beszámít a ranglistába. Nem állok rosszul, de a 12.84 (az olimpiai szint 100 gátra – a szerk.) sem tűnik elérhetetlennek – remélem, minél hamarabb meglesz. Jó formában vagyok, ezt kell átmentenem szabadtérre is.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.