Ketten is 48 másodpercen belülre kerültek férfi 400 méteren

Jól sikerült a szombat, az ifjúsági és junior országos bajnokság első napja

A fiatalok mondhatni ott folytatták, ahol a felnőttek az előző hét végén abbahagyták: kiváló eredmények születtek az ifjúsági és junior országos bajnokság első napján is a magyar atlétika jelenlegi téli fellegvárában, a BOK-csarnokban.

A legjobb férfi 400 méteren született az idősebbik korosztályban, az U20-asok között, ahol várható volt, hogy hatalmas csatát vív majd Huller Dániel és Molnár Attila. A Dunakeszi VSE kiválósága a négyes pályáról rajtolt, tehát legelölről, és ott is maradt végig, noha SVSE-s riválisa nagyon szorongatta, nem tágított a nyomából, ezáltal szinte belehajszolta a jó eredménybe. Az „odakint” 400 gátas srác 48.15-ös fedettpályás egyéni csúccsal érkezett a versenyre – és 47.58-assal távozott! No meg egy aranyéremmel a nyakában... De az ezüstérmes balatonfüredi futó sem lehetett elégedetlen, hiszen ő 41 századot javítva benti rekordján 47.77-es idővel ért célba, vagyis mind a ketten áttörték a 48 másodperces határt. Molnár ráadásul pályafutása során először, mert neki ez szabadtéren eddig nem sikerült, noha tavaly már 48.01-gyel nagyon közel került hozzá.

De nem csak ők lehettek elégedettek.

Már a nap elején izgalmasan alakult a férfi rúdugrás, amely végén megint majdnem túlszárnyalta legjobbját Nagy Marcell, aki ezúttal 5.11-el nyert, de biztatóan ugrott az 5.25-re. Mögötte pedig Böndör Márton (4.81), Scheidler Dávid (4.61), illetve a fiatalabb korosztályban a győztes Bánovics József (4.61), és még őmögötte is öten egyéni csúcsot értek el. Akárcsak a 20 éven aluli hölgyek hármasugrásában Áts Viktória 12.73-mal, aki ezzel kiénekelte a sajtot a versenyszám újdonsült felnőtt országos bajnoka, Szűcs Szabina szájából – de ő sem lehetett elégedetlen, remek sorozatot produkált ugyanis, csak a kiugró eredmény ezúttal nem az ő nevéhez fűződött.

Magasugrásban aztán vigasztalódhatott. 

Mindig izgalmas versenyeket hoz az atlétika legrövidebb hivatalos sprintszáma, a 60 méter, és nem volt ez másként most sem: a legjobban talán az U18-as lányok között leggyorsabbnak bizonyuló Skriván Bíbor örülhetett, aki életében először futva 7.60-on belül remek 7.59-es egyéni rekorddal lett bajnok. Ezen a távon néha csak ezredmásodpercek döntenek, óriási kontraszt, hogy női 1500 méteren a fiatalabbik korcsoport futását majdnem 23 másodperces (!) előnnyel nyerte meg Varga Gréta.

A nap legvégén még remek csatát hozott a kissé elhúzódó férfi távolugrás, amelyet a tatabányai Gerics Roland 7.30 méteres egyéni csúccsal nyert meg, és mögötte a döntőben a nagy adok-kapokban hárman is túlugrották a hétméteres határt, pedig az első három sorozat után még csak 6.99 volt az első helyezett eredménye – Gericsé, aki ebből is látszik, hogy uralta a versenyt. Amikor kellett – és a negyedik sorozatban kellett, mert akkor hárman is túlugrották –, tudott újítani, a győztes ugrása pedig az ötödik lett, amellyel épp beállította szabadtéri legjobbját.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.