Gyászhír

Ecsedi László 1934-2014Életének 80.évében elhunyt Ecsedi László, kinek személyében a magyar atlétika egy olyan kiváló szakembertől búcsúzik, aki a legutóbbi időkig önzetlenül, magas szinten szolgálta a sportágat. A példaértékű életutat bejárt sportember tanárként és edzőként, Albertirsa atlétikai életének fáradhatatlan motorjaként, a legkisebbektől az élversenyzőkig ugyanolyan elhivatottsággal foglakozott tanítványaival.

- Ecsedi László az iskolateremtő testnevelő tanárok közé tartozott. 60 évig, élete végéig edzősködött. Egy kis falusi általános iskola - Albertirsa - udvarán kezdte, majd tanítványaival atlétikai szakosztályt alapított, működtetett és áldozatos munkájával élő atlétikai életet szervezett.

Fáradozását dicséri, hogy Albertirsán ma már műanyag atlétikai pálya és fedett futófolyosó is az atléták rendelkezésére áll. Igazi utánpótlás nevelő műhelyt alkotott, sok-sok diákjával szerettette meg az atlétikát. Korosztályos válogatott  atlétákat,  felnőtt gerelyhajító válogatottat nevelt a magyar atlétikának. A MASZ életművéért a "Magyar atlétikáért" emlékéremmel tüntette ki. – emlékezett testnevelő tanárára, első edzőjére Dr.Békesi László, a MASZ korábbi elnöke.

Ecsedi László búcsúztatására és temetésére április 4-én, pénteken 15,00 órakor  kerül sor Albertirsán, a római katolikus temetőben.

Megemlékezés      .      Gyászjelentés

gysz lng 390x160

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.