VIII. Hegyifutó OB, Parádfürdő - Kékestető

Hegyi- és terepfutó bizottság

A Hegyifutó Országos bajnokságon, a zord időjárás ellenére - 15 fok, szakadó eső-  sokan vállalták, hogy meghódítsák Magyarország legmagasabb pontját a Mátrában. A versenyzőkre technikás, csúszós pálya várt, a megáradt patakok és a szintemelkedés mellett: 10.1 km +870 méter, rövid pálya 3.3 km +270 méter  szinttel a végén a felvonópályával. Az OB a multiNavigator hegyifutó kupasorozat fő állomása is volt egyben. Férfiaknál Varga Dániel (ELTE) szerezte meg a magyar bajnoki címet, megelőzve Sági Józsefet (VISE-Vác) és Pelsőczy Attilát (TFSE); hölgyeknél Horváth Tímea (BHSE) - Szarka Eszter (BHSE) - Kodzsagogov Zsaklin (UTE) állhattak fel a dobogóra.

Serdülő-ifi-junior korosztályokban is nagy harc volt az első három helyért. Serdülő fiúknál Farkas Balázs (MVSI), ifiknél Csereklei Krisztián (Szekszárd), junioroknál Józsa Bence (BHSE) állhatott a dobogó legmagasabb fokára, lányoknál ugyanezen korosztályokban Székely Kata (BHSE), Hornyák Anna (BHSE), Sági Barbara (VISE-Vác) szerezték meg a bajnoki címeket.

A rendezők a szenior OB kategóriában is hirdetttek bajnoki címeket. A bulgáriaii hegyifutó VB-re utazó magyar csapatot hamarosan kijelöli a MASZ hegyi -és terepfutó bizottsága, mivel ez az OB volt a válogatóverseny. (forrás: szakbizottság)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.