Ismerős gondok Európa szerte

European Athletics - Your Sport for LifePárizsban tartotta éves gyűlését az EA „Reflection Commission” névre keresztelt bizottsága, ami az atlétikában tapasztalt nehézségek megvitatására, orvoslására jött létre. A bizottság vezetését a cseh Karel Pilny nyomdokaiba lépve az EA ügyvezető igazgatója, Christian Milz vette át, a házigazda szerepét pedig a franciák főtitkára, Jean Gracia töltötte be.

 

A kétnapos konferenciára 16 ország képviselőit hívták meg, köztük a MASZ főtitkárát Gyulai Mártont, de sajnos többen – így például Valeriy Borzov(UKR) vagy Niels de Vos (GBR) – nem tudtak részt venni az eseményen.

 

A családias hangulatú eszmecserén minden résztvevő prezentált egy általa fontosnak vélt problémát hazája mindennapjaiból amiket megvitattak a jelenlévők, majd javaslatot tettek az EA felé annak orvoslására. A leggyakrabban felmerülő problémának az edzők képzése, megbecsülése, finanszírozása, valamint a tömegversenyek kérdése bizonyult. A testület egyhangúan úgy határozott, hogy az EA nem fordíthatja tovább a másik irányba a fejét, és szerepet kell vállalnia utcai versenyek támogatásában, szervezésében. Majd’ minden résztvevő ország komoly érdeklődésről számolt be utcai versenyek terén, ugyanakkor mindenki arra panaszkodott, hogy a futók töredéke sincs jelen a pályaversenyeken akár mint igazolt futó, akár mint néző.

 

A bizottság javaslatait Christian Milz jövő héten tálalja az EA Végrehajtó Bizottsága elé, ami után legközelebb már a tanács is szavazhat bizonyos döntésekről, mint például az edzők európai szintű továbbképzéséről.

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.